Datum objave: 20. Kolovoz 2023

VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE / Đani Stipaničev, klapa More i Neno Belan osvojili publiku i žiri pjesmom "Crni biseru""

Diana Ferić
Diana Ferić

Večer novih skladbi šibenskog Festivala dalmatinske šansone privukla je više ljudi nego prijašnja večer posvećena Vici Vukovu, konstatirao je Dušan Šarac, umjetnički direktor tog festivala. I zaista je bilo tako iako je i prijašnja večer pobudila veliko zanimanje i snažne emocije. Publika je ostala u gledališti i kada je počela sipiti kišica koja, srećom, nije potrajala. Dvostruki pobjednici, nagrađeni i od Stručnog žirija i publike su Đani Stipaničev, klapa More i Neno Belan za pjesmu „Crni biseru”.

Izvedeno je 25 novih skladbi, a među izvođačima bilo je puno manje poznatih imena, izvođačica više nego ikada, a kraj je bio rezerviran za kapitalce poput Ibrice Jusića, Tedija Spalata, Ivu Pattieru, klapu Kaše te Đanija Stipaničeva , klapu More i Nenu Belana. Glasali su stručni žiri i publika.
 
Pobjednici su:
Nagradu za najbolju debitanticu dobila je Iva Ajduković Mraović za pjesmu Praštam ti.
Najcjelovitije djelo je pjesma „Treba znati reći kad je kraj” M. Rusa i N. Bratoša u izvedbi Jure Brkljače. Za najbolju interpretaciju nagradu je dobio Boris Štrok koji je s Antom Gelom na gitari izveo pjesmu "Jesmo li jedini”.
Najboljim aranžmanom proglašen je onaj u pjesmi "Sami" Branimira Mihaljevića koju su izveli Marko Kutlić i Lea Dekleva.
Treću nagradu Stručnog žirija dobila je pjesma "Praštam ti" u izvedbi Ive Ajduković Marović, a publike klapa Kaše s pjesmom „Kad Stradun zanoća". Drugu nagradu žirija dobili su Marko Kutlić i Lea Dekleva, a publike Branko Medak za pjesmu „Daj mi noćas more ti”.
Frane Bilić dobio je nagradu za najbolji tekst i to za pjesmu „Lipa moja kći” u izvedbi Mate Grgata. Dušan Šarac, umjetnički direktor Festivala najboljom skladbom proglasio je skladbu "More" u izvedbi Teda Spalata i klape Berulia. Najizvođenija lanjska šansona je pjesma "Tuga" koju pjeva Medea.
Maestro Damir Marušić dobio je priznanje za 15. godina vođenja festivalskog orkestra.
Iz kategorije: Vijesti