Datum objave: 17. Kolovoz 2023

NITKO NIJE ODGOVORAN / Trula stabla padaju na put koji vodi prema šetnici u Kanalu i opasnost su za brojne šetače i bicikliste

Diana Ferić
Diana Ferić

Trulo stablo srušilo se na blagdan Velike Gospe na putu prema šetnici u kanalu svetog Ante kojim dnevno prođu mnogobrojni šetači i biciklisti.Srećom u tom trenutku tim dijelom nije nitko prolazio. Vlasnici vile "Moj mir" u šibenskom kanalu koji tuda prolaze nisu mogli u grad. Nazvali su policiju, a oni su obavijestili šibenske cestare koji su intervenirali i uklonili stablo.

Trula tabla Stabla su i prije su padale po toj stazi jer očito nitko ne vodi računa o stanju u šumi kojom ona prolazi pa su šetači u stalnoj opasnosti. U šumi je puno stabala koja su u lošem stanju.Vlasnici vile "Moj mir" dva puta su do sada u vlastitom aranžmanu uklonili stabla koja su pala na put, a jednom su pozvali vatrogasce.

Anita Babačić, ravnateljica Javne ustanove "Prioda" koja upravlja područjem u kanalu svetog Ante kojim prolazi šetnica te Minerskom i tvrđavom sveti Nikola kaže kako taj dio nije u njihovoj nadležnosti. Riječ je ili o Hrvatskim šumama ili o privatnim šumama koje su poseban problem jer vlasnici o njima ne vode računa.
„Mi upravljamo šumom u Minerskoj i na Školjiću. Izradili smo elaborat o stanju u tim šumama i na temelju njega uklanjamo stara, trula stabla i zamjenjujemo ih novim, ali autohtonim biljkama, a ne Alepskim borom”, kazala nam je.
Bilo bi najbolje da se ovim problemom pozabavi komunalno redarstvo u Gradu Šibeniku i pozove na red vlasnike tih šuma, bilo da je riječ o Hrvatskim župama ili o privatnicima za koje je zadužena Uprava za privatne šumoposjednike koja ima ispostavu u Splitu.

Iz kategorije: Vijesti