Datum objave: 14. Kolovoz 2023

KAPA DOLE / HGSS -ovci, vatrogasci i policija tri dana tragali za 61 - godišnjakinjom iz Mravinaca koja se na kraju pojavila dehidrirana i iznemogla

Diana Ferić
Diana Ferić
Šezdesetjednogodišnja Nediljka Burazer-Turko, za kojom se tragalo čak tri dana, pojavila se u kući svoje poznanice u Boraji dok se na terenu, na istočnom dijelu Šibensko – kninske županije  u potrazi bile angažirane sve raspoložive snage, a tijek te vrlo zahtjevne i teške akcije opisali su šibenski HSS-ovci na svojoj Facebook stranici.   
U srijedu 9. kolovoza. u večernjim satima na dežurni mobitel HGSS stanice Šibenik stigao im je  poziv Centra 112 u kojem ih obavještavaju da je u selu Mravnica, na  istočnom rubu Šibensko-kninske županije nestala ženska osoba rođena 1962. godine. 
Žena je nestala dan prije i zadnja točka viđenja bila je na rubu sela gdje se susrela sa svojom sumještankom kojoj je rekla da ide u mjesto Boraja. Put do Boraje ide preko brda Glunča i Glečica, krševit je i teško prohodan. Sumještanka ju je pokušala odgovoriti od nauma ali bez uspjeha. Kako se nije pojavila u Boraji niti se vratila kući mještani su je pokušali naći. Nakon neuspjelog traganja, u srijedu navečer obaviještena je policija i HGSS stanica Šibenik. Na teren izlazi pet spašavatelja s bespilotnom letjelicom opremljenom kamerom za noćno traganje. Do 4 sata  pregledavaju se stazice koje vode  preko brda u Boraju ali bez uspjeha, kažu u šibenskom HGSS-u.
U četvrtak se potraga nastavlja te se uključuje i potražni tim sa psom i djelatnici policije. I dalje se pregledavaju staze koje vode po padinama brda te neke zanimljive točke. Nastavili su je tražiti  u petak sa svim raspoloživim snagama, a priključili su im se i vatrogasci DVD -a  Perković. U poslijepodnevnim  satima policija doznaje da je osoba u utorak, na dan nestanka viđena na putu prema Primorskom Docu te se potraga premješta u zaseok Ukići.
Uskoro se potrazi priključuju i članovi HGSS stanice Split te se do noćnih sati pregledava teren uz cestu međutim bez rezultata. Istu večer kad su spašavatelji već bili u svojim bazama i planirali nastavak potrage za subotu od policije dobivamo obavijest da se nestala osoba, iznemogla i dehidrirana nakon četiri dana provedena lutajući dalmatinskim kršem pojavila u Boraji kod svoje poznanice.

Ta ih je vijest, nakon zahtjevne i teške trodnevne potrage ,uvelike razveselila.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: