Datum objave: 11. Kolovoz 2023

CRVENI KRIŽ ŠIBENIK / Odgođen izbor ravnatelja, natječu se sadašnji ili bivši zaposlenici županijske uprave

Diana Ferić
Diana Ferić

Zakomplicirao se izbor ravnatelja  Gradskog društva  Crvenog križa Šibenik koji je trebao biti izabran najkasnije do jučer, 10. kolovoza jer su kandidati bili obaviješteni da će im rezultat biti priopćeni mjesec dana od objavljivanja natječaja. Odbor se sastao jučer, razmotrio je šest pristiglih prijava, ali nije proveo izbor. Odlučili su da će ipak za tjedan dana održati intervju s kandidatima koji ispunjavaju uvjete te da će nakon toga tajno glasati o novom direktoru koji bi treba zamijeniti Tonku Mikulandru. Ona krajem godine odlazi u mirovinu. Pretpostavlja se da je taj postupak izabran jer je više kandidata za koje se lobira.

Na natječaj se prijavilo šestero kandidata, ali jedna od njih, kako je utvrdio Odbor,  poslala je nepotpunu dokumentaciju. Riječ je o magistrici pedagogije i akademskoj glazbenici Zlatki Kundid, dugogodišnjoj zaposlenici županijske uprave koja je u nedavnoj reorganizaciji te uprave dobila otkaz kao višak . No nije ona jedina kandidatkinja koja ima veze sa županijskom upravom. Na natječaj se javila i Senka Bilać, bivša  pročelnica Ureda župana koja je nakon dolaska aktualne županijske vlasti degradirana i raspoređena na drugo radno mjesto.  Ona je i članica HDZ -a što možda za ovu priču nije nevažno. Javio se i Marijo Huljev, zaposlenik Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu koji   ima i vezu s Crvenim križem jer im je radio prijave za EU projekte
Osim njih za mjesto ravnatelja natječe se i Antonija Gregov, kći dugogodišnje zaposlenice šibenskog Crvenog krža Line Gregov koja, navodno, snažno lobira za svoju kći,  iako bi njezin izbor bio bi primjer nepotizma. Javnost pretpostavlja da će u izboru zadnju riječ imati politika, Gradska organizacija  HDZ -a, ali njezini čelnici kažu da im to ne pada na pamet.
Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: