Datum objave: 19. Srpanj 2023

ZAVRŠEN OČEVID / Uhićen kapetan motorne jahte koji je naletio na ribaricu kod Murtera i usmrtio 61 - godišnjeg člana posade

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona uhićen je vozač motorne jahte koja se prije dva dana zabila u ribaricu kod Murtera, usmrtivši jednog člana posade. Policija je kaznenu prijavu dostavila Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.


Do pomorske nezgode je došlo kada je osumnjičeni 51-godišnjak, upravljajući motornom jahtom u svojstvu kapetana, teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi. Zbog navedene nesmotrenosti, velikom je brzinom, neprimjerenom gustoći i broju plovila na moru, naletio na bočnu stranu ribarskog plovila i uzrokovao veliku materijalnu štetu dok je od siline udara oštećena kabina ribarskog plovila u predjelu kuhinje u kojoj je od posljedica naleta motorne jahte na mjestu smrtno stradao 61-godišnji član posade”, priopćila je policija.


 

 

Iz kategorije: Vijesti