Datum objave: 12. Svibanj 2023

MOŽE SE I TO / U Šibeniku održan panel na kojem su žene poduzetnice govorile o tome kako spajaju obiteljski život s poslovanjem

Diana Ferić
Diana Ferić
 Zahvaljujući inicijativi zamjenice šibensko – kninskog župana Iris Ukić Kotarac Šibenik je danas bio domaćin susreta žena poduzetnica pod nazivom „Rekreiraj posao i život“ koji je održan u klubu Azimut.
 
Prema riječima moderatorice panela  Majde Mikulandre cilj  je okupljanje žena na vodećim pozicijama u javnom i privatnom sektoru i osnaživanje žena u poduzetništvu, tema današnjeg panela bila je to kako poduzetne žene spajaju privatno s poslovnim odnosno ulogu majke, supruge, prijateljice, kćeri sa svojim poslovnim obvezama. 
Panelistice su bile Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana šibensko-kninske županije,  Diana Ferić, novinarka i poduzetnica, Sanja Radin Mačukat, ravnateljica gradske knjižnice u Vodicama, Karmen Jelčić, predsjednica Udruge „Centar za intelektualni kapital“, Branka Mandić, integrativna terapeutkinja, Živana Čobana, direktorica T.A. Dalmatinka i Simona Zaninović, Udruga Otok – udruga za promicanje kreativnog i zdravog života.
 
Predstavljeno je istraživanja koje je u sklopu projekta „Rekreiraj posao i život“ o problematici ravnoteže privatnog i poslovnog života među zaposlenim majkama/trudnicama provela Zajednica županije u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i tvrtkom Spona code.  Ispitanice su u sve četiri županije slično odgovorile na postavljena pitanja. Većina ih je zadovoljna s mogućnostima smještaja djece u vrtiće, ali  ne i s fleksibilnošću poslodavaca u vezi s   njihovim  radnim vremenom i obiteljskim obvezama, ali su zato zadovoljne kolegijalnošću na poslu kada je riječ o zaposlenicima s kojima rade. 
 Panelistice su ukazale na to kako je potrebno pronaći balans između poslovnih obveza i obveza vezanih za djecu i obitelj u čemu je većini od velike pomoći suprug. Pri tome, kazale su, ne smije žena izgubiti iz vida sebe i svoje potrebe da se ostvari na svim životnim poljima a u tome je važno i umrežavanje žena i njihovo međusobno osnaživanje,a današnji panel zaista je u tome ispunio svoj cilj. 
Iz kategorije: Vijesti