Datum objave: 15. Prosinac 2022

SPOMENAR / Šibenik organizira prvu dalmatinsku izložbu suhih smokava od 16. do 24. prosinca. Pobjednike šibenskoj smokvijade čekaju bogate nagrade.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska općinska uprava u svrhu unapređenja gospodarskih djelatnosti, a posebno u svrhu ponude zdravih i ukusnih seljačkih proizvoda na širokom tržištu, odlučila je organizirati veliku izložbu suhih smokava. Uz suhe smokve izlagat će se i džemovi, kolači i pića od suhih smokava. Na smokvijadi mogu sudjelovati svi poljoprivrednici, domaćinstva i pojedinci koji suše smokve bez plaćanja izložbene naknade, a posjetitelji izložbe moći će kušati izložene smokve uz plaćanje minimalne nadoknade. Kod svakog izlagača svaki posjetitelj može kušati tri suhe smokve. Najavljuje se mogućnost dolaska na izložbu čak i do stotinu izlagača suhih smokava.
Šibenska općinska uprava pripremila je bogate nagrade za najbolje suhe smokve po ocjeni posjetitelja i poljoprivrednih stručnjaka. Izložba suhih smokava bit će otvorena od 16. do 24. prosinca 1939. godine.

Šibenik 15. prosinca 1939.

NAPOMENA: Izložba suhih smokava, šibenska smokvijada iz nepoznatih razloga nije održana, a ideja o šibenskom sajmu suhih smokava pala je u zaborav

Iz kategorije: Vijesti