Datum objave: 10. Prosinac 2022

PAPA FRANJO: Googleova platforma YouTube Shorts novi je forum za naviještanje Evanđelja i medij za širenje Božje riječi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon Facebooka, Instagrama i Twittera, Vatikan je za svoje objave počeo koristiti i Googleova platforma YouTube Shorts, a papa Franjo je u povodu Svjetskog dana društvenih komunikacija. pozvao sve katolike da koriste Internet za širenje Božje riječi. Vatican je na Internetu prisutan od 12. prosinca 2012. godine kada je papa Benedikt XVI. otvorio @Pontifex račun svojim prvim tvitom, a sveti Ivan Pavao II. već je 2002. godine Internet nazvao Božjim darom dok je papa Franjo prvi Rimski biskup koji ima profil na Instagramu.
-YouTube Shorts na Googleovoj najdruštvenijoj platformi. - kazao je papa Franjo u povodu početka vatikanskih objava na YouTube Shorts, - novi je forum za naviještanje Evanđelja. Na njemu će Vatikan objavljivat video sadržaje na četiri jezika; engleskom, španjolskom, portugalskom i talijanskom maksimalnog trajanja od šezdeset sekundi, u okomitom formatu, koji je osobito pogodni za korištenje putem pametnog telefona. Vatican News objavljuje četiri snimka tjedno, sa sadržajem pripremljenim isključivo za taj YouTube kanal.

Izvor: Vatican News

Iz kategorije: Vijesti