Datum objave: 26. Rujan 2022

SUTKINJA ŠUPE OSTAJE U ZATVORU / Njezin odvjetnik smatra da se tom odlukom anticipra njezina kaznena odgovornost i da nema razloga da bude u istražnom zatvoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudac istrage u Splitu odbio je prijedlog obrane kojim se traži ukidanje istražnog zatvora, tako da okrivljenica Maja Šupe i dalje ostaje u istražnom zatvoru, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Dinko Mešin, javlja RTL.

Njezin odvjetnik Krešimir Škarica podnio je danas zahtjev da se Šupe pusti istražnog zatvora.

-Žalba nije dopuštena, nakon isteka mjesec dana sudac će ponovo odlučivati o istražnom zatoru. To ovisi o tome kada će istraga biti gotova – kazao je Mešin.

-Takva je odluka neočekivana s obzirom na to da smo tijekom ročišta iznijeli sve argumente koji su dostatni da sutkinja ne treba biti u istražnom zatvoru. Nema nikakvog razloga ni mogućnosti za ponavljanjem dijela s obzirom na to da je ista suspendirana, da se ta suspenzija može produžiti na tri mjeseca, da je na vlastiti zahtjev podnijela zahtjev za umirovljenjem i da će državno sudbeno vijeće imati sjednicu za tri dana – kazao je Škarica.

Škarica je rekao da će iskoristiti sva zakonska i legalna sredstva da joj se ipak ukine istražni zatvor.

-Ona je dosta psihički u lošem stanju – rekao je odvjetnik.

Mi nismo htjeli voditi postupak putem medija, no kada izađe iz zatvora onda će se i nas nešto pitati. Za sada smatramo da nismo bili previše ravnopravni, da je USKOK izašao s nekim činjenicama kojima se presumpira njezina kaznena odgovornost, i samo produljenje istražnog zatvora bi anticipiralo njenu kaznenu odgovornost. Stvorila se negativna slika o samo liku i djelu sutkinje – dodao je Škarica.

USKOK je 7. rujna  donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1959., 1962., 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Riječ je o sutkinji Maji Šupe, poduzetniku Blažu Petroviću i odvjetniku Branimiru Zmijanoviću. 

 

Iz kategorije: Vijesti