Datum objave: 09. Rujan 2022

SLUČAJ PODMIĆIVANJA /Županijski sud objavio spornu presudu sutkinje Maje Šupe zbog koje ju se sumnjiči da je dobila mito

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Po uputi predsjednika Vrhovnog suda RH, a radi objektivnog i potpunog informiranja javnosti  Županijski sud u Šibeniku objavljuju se presude, i to presuda Općinskog suda u Šibeniku K-330/2009 od dana 25. studenog 2013. godine, koju je donijelo vijeće Općinskog suda u Šibeniku kojim je predsjedavala sutkinja Maja Šupe, kao i  presuda Županijskog suda u Šibeniku Kž-150/2014 od dana 18. rujna 2014. godine, kojom je odbijena žalba državnog odvjetnika i potvrđena naprijed navedena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Šibeniku. Riječ je o presudi zbog koje je prije nekoliko dana uhićena sutkinja Maja Šupe zbog sumnje da je od Blaža Petrovića ta oslobađajuću presudu dobila mito.

Uz sutkinju Šupe USKOK je uhitilo i Blaža Petrovića i šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića, a Županijski sud u Splitu odredio im je jednomjesečni pritvor. Sutkinja Šupe je u istrazi negirala sve što joj se stavlja na teret. Njezin odvjetnik Krešimir Škarica izjavio je da je presuda "čista" , a kao argument  naveo je činjenicu da ju je potvrdilo Vijeće Županijskog suda u kojem je, kako je kazao,  bilo troje eminentnih sudaca.  

U vijeću Županijskog suda u Šibeniku koje je potvrdilo presudu sutkinje Maje Šupe bili si suci Jadranka Biga kao predsjednica te  Sanibor Vuletin i Nives Nikolac. Nives Nikolas, sadašnja predsjednica Županijskog suda izjavila je za Jutarnji list da presuda koju je donijela sutkinja Šupe ni po čemu nije  sporna. 
Presude možete pogledati ovdje:
Iz kategorije: Vijesti