Datum objave: 26. Siječanj 2022

LJEKARNE ŠIBENIK / Izbor ravnatelja odgođen zbog odluke predstavnika MOST-a u Upravnom vijeću

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravno vijeće Ljekarni Šibenik nije jučer uspjelo izabrati novog ravnatelja/icu te županijske ustanove. Na natječaj se javilo dvoje kandidata – Marija Mikulin, magistrica farmacije koja više od 20 godina radi u Ljekarnama Šibenik i Dario Ravlić, također magistar farmacije s dugogodišnjim iskustvom, koji je priložio i da ima status hrvatskog branitelja što  izazvalo dilemu kod jednog od troje članova Upravnog vijeća koje je imenovala županijska vlast. 

Najprije se glasovalo o kandidatkinji Mariji Mikulin za koju Dražen Kardum iz MOST -a, neočekivano za ostalu dvojicu članova iz redova županijske vlasti, nije digao ruku.  Nakon što kandidatkinja nije prošla predsjednik Upravnog vijeća  Luka Kuvač prekinuo je sjednicu,  a o drugom kandidatu se nije niti glasalo što je neuobičajno.
Prema našim izvorima, član MOSTA  se ipak nije odlučio za kandidatkinju Mikulin jer je drugi kandidat koji ispunjava uvjete kao i ona ima status branitelja, a oni u pravilu to uvažavaju kao prednost.
Predsjednik Upravnog vijeća nam je nakon sjednice izjavio da je izbor odgođen zbog toga što je Dražen Kardum zatražio dodatno vrijeme da prouči dokumentaciju koju su kandidati priložili, posebno njihov plan i program rada. ”Nakon toga nije imalo smisla da glasamo o drugom kandidati već smo odluku odgodili za tjedan dana”, kazao nam je.
Upravno vijeće je jučer obavilo i individualne razgovore s kandidatima. 
Iz kategorije: Vijesti