Datum objave: 16. Listopad 2019

Progovorila obitelj silovane maloljetnice :Poznajemo neke od mladića optužene za silovanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon šokantnog otkrića da je 15-godišnja djevojčica iz okolice Zadra gotovo godinu dana bila žrtva grupnog silovanja sedmorice lokalnih mladića koje je potom tamošnji sud pustio da se brane sa slobode, organizacije civilnog društva najavile su prosvjede diljem Hrvatske, prenosi Novi list.

 

Od kolovoza prošle do srpnja ove godine bila je žrtva višestrukih seksualnih napada i ucjena eksplicitnim video-snimkama s kojima su je nasilnici natjerali na šutnju. Jedan od sedmorice, ujedno i bivši momak, premlatio ju je na plaži natjeravši je da bespogovorno udovoljava nezdravim seksualnim apetitima njegovih prijatelja.

– Kako se osjećam? A kako bih se mogao osjećati? Glava mi nije tamo gdje bi trebala biti. Kad je ona bila mala, bila je moja mezimica. Isto mi je kao da se mom djetetu dogodilo, ispričao je za 24 sata jedan od članova obitelji silovane djevojčice iz Dalmacije.
Ističe da su potreseni svi u obitelji.

– Otac joj je rastrojen, smršavio je valjda sedam kilograma u ovih nekoliko dana. Rekli su mu da ide na bolovanje, da nije dobro da sad radi, dodaje.
Poznaje neke od mladića optuženih za višestruko silovanje.

– Znam ih nekoliko, znam ih u facu. Da ima Boga i pravde, bili bi u zatvoru, rekao je za 24 sata razočarani član djevojčine obitelji.

“Tatini sinovi”

Dvojica maloljetnih osumnjičenika (17) nisu bila ni privedena niti su još sudski ispitana, a obuhvaćeni su kaznenom prijavom. Lokalni sud trebao je javnosti objasniti koji to uvjeti nisu ispunjeni za određivanje istražnog zatvora, mjera koja se primjenjuje i u puno blažim inkriminacijama.

Županijsko Državno odvjetništvo u Zadru jučer je podnijelo žalbu na odluku suca istrage Ivana Markovića smatrajući da su osumnjičenici prema prijedlogu DORH-a trebali završiti u istražnom zatvoru i da mjere opreza zabrane približavanja žrtvi nisu dovoljne.
Mještani su novinarima su dometnuli da je sudska odluka bila očekivana jer je, tvrde, riječ o tzv. »tatinim sinovima«, djeci imućnih i utjecajnih roditelja.

 

Takvi roditelji, podsjećamo, netom nakon uhićenja grupno su protestirali ispred zadarske policijske postaje zamjerajući plavcima »grubost« prema njihovim sinovima i pored svega spočitavajući samoj žrtvi da im je »dala povoda«.
Tužiteljstvo u svojoj ulozi žalitelja navelo je da se osumnjičenici terete za čak pet kaznenih djela: silovanje, bludne radnje, iskorištavanje djeteta za pornografiju, prijetnje i tjelesne ozljede.

Sudac Ivan Marković, koji je osumnjičene za silovanje maloljetnice pustio na slobodu, otvorio je bolovanje, piše Slobodna Dalmacija.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3