Datum objave: 07. Listopad 2019

Ivo Glavaš zbog Škore napustio MOST i od sada je nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog toga što je MOST podržao Miroslava Škoru kao kandidata za predsjednika RH šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš napustio je MOST, na čijoj listi je izabran u Gradsko vijeće, i od sada će biti nezavisni vijećnik, kako je danas priopćio novinarima koje je okupio na trgu ispred prostorija Hrvatskog novinarskog društva.

 

Kazao je kako mu je kao predstavniku jedne građanske opcije apsolutno neprihvatljiva potpora Škori. "MOST se ideološki time odredio na način da se transformirao u stranku krajnje desnice, a ja tim putem ne želim ići. Trebali su istaknuti svog kandidata, a ne se udružiti s desnim opcijama", istaknuo je Glavaš.

 

 On Škoru smatra također kandidatom HDZ - a i tvrdi da ta stranka ima Kolindu Grabar Kitarović kao službenog i Miroslava Škoru kao zamjenskog kandidata odnosno da imaju plan A i plan B jer žele u svakom slučaju na Pantovčaku imati svog čovjeka te da je njih plan pobjeda i na parlamentarnim izborima.

 

" Na izborima za Europski parlament vidjelo se da je HDZ -u drastično pala podrška, a svega 20 posto biračkog tijela. što znači da neće moći formirati vladu. Bolje rečeno, nedostajat će im puno zastupnika. I tu na scenu stupa Miroslav Škoro s ciljem da im donese određeni broj zastupnika krajnje desnice. On želi stvoriti iluziju da je glas za njega - glas protiv HDZ -a, a u stvarnosti je glas za njega - glas za HDZ, glas za spas HDZ-a. A MOST i neki drugi su naivno i lakomisleno uletjeli u tu priču. Onih preostalih 80 posto birača očigledno traži izlaz i gleda kako maknuti HDZ s vlasti. Miroslav Škoro nije taj izlaz već suprotno, on želi osigurati vladavinu HDZ-a. Ja kao čovjek koji želi Hrvatsku 21. stoljeća, Hrvatsku budućnosti, Hrvatsku koja ide prema naprijed, žestoko se protivim vraćanju naše zemlje unatrag u mračnu i mutnu prošlost. Naša država nema vremena da se vrti u začaranom krugu koji je stvorio HDZ", objasnio je Glavaš. dodavši da je Škoro veći HDZ -ovac i od Kolinde Grabar Kitarović i od Andreja Plenkovića.

 

Ponovio je kako je predstavnik moderne građanske opcije i da ga ideologija ne zanima, ali da ga itekako zanima "zlouporaba ideologije.

 

"Škoro realno nije desno ni lijevo. On je bogataš,a deklarira se da ej desničar kako bi namamio birače desnog spektra da glasaju za njega, naravno s ciljem da omogući formiranje hrvatske vlade nakon parlamentarnih izbora. Kao građaninu važno mi je kakva je situacija u zemlji, politika me zanima, ali ovo što vidim danas nije politika nego jeftino politikanstvo. Protiv toga se treba boriti, a meni činjenica što sam gradski vijećnik omogućava da sazovem ovu press konferenciju i upozorim ljude na nadolazeću opasnost. Velika većina građana ne želi da HDZ zavlada ovom zemljom, to se vidi iz činjenice što je HDZ osvojio svega dvadesetak posto na izborima za EU parlament, zaključio je Glavaš.
 

Iz kategorije: Vijesti