Datum objave: 26. Rujan 2019

URNEBESNO:Đakić 'grmovima i zečevima' pojašnjava pravnu problematiku imenovanja ravnateljice NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Slučaj izbora ravnateljice JU NP Krka i nepoštovanje Odluke Upravnog suda od strane ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića bila je tema jučerašnje sjednice Odbora za ratne veterane koju je obilježilo urnebesno i istodobno sramotno objašnjenje predsjednika tog odbora Josipa Đakića koji obezvrjeđuje Presudu Upravnog suda u Splitu kojom je poništeno nezakonito imenovanje ravnateljice NP Krka … i obrazlaže '…U tom grmu leži zec!'. Shvatit će to Nella Slavica, ex direktorica tvrtke za lov 'Sv Hubert', sada ravnateljica NP Krka, no, kako će 'grmove, zečeve, njihovo lijeganje…' misaono razumijevati dr. Zmijanović koja je vodila težak sudski spor i dobila, teško je i zamisliti, komentirali su to na Braniteljskom portalu.

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora, potpredsjednik toga odbora Miro Bulj postavio je pitanje o zahtjevu koji od 30. srpnja2019. godine koji je uputio Predsjedniku Odbora za ratne veterane, Josipu Đakiću, a u  Zaključku stoji da se zahtijeva  sazivanje sjednice na temu nepostupanja po presudi Upravnog suda u Splitu a vezano za imenovanje ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 

Dr. sc. Zmijanović hrvatskoj je javnosti dobro poznata kao jedna kandidatkinja za ravnateljicu NP Krka koja, usprkos tome što je bila jedina doktorica znanosti među kandidatima s najboljim referencama, te usprkos statusu nezaposlene braniteljice, nije izabrana na to mjesto. Umjesto nje, ravnateljicom je imenovana Nella Slavica, osoba za koju su mediji kasnije doznali da posjeduje dvije stranačke iskaznice – onu HDZ-a i HNS-a, a dr. sc. Zmijanović također je pokazala kako je Nella Slavica prilikom natječaja plagirala svoju “Koncepciju rada i razvoja”. Upravni sud u Splitu, nakon tužbe dr. sc. Zmijanović, poništio je nezakonitu odluku o imenovanju Nelle Slavice, ali nakon toga je ministar Ćorić, na opće zaprepaštenje hrvatske javnosti, ponovno imenovao Nellu Slavicu ravnateljicom NP Krka.

 

Javnosti je poznato da se dr.sc. Ljiljana Zmijanović obratila predstavkom Odboru za ratne veterane Hrvatskog sabora, no nije poznato je li joj predsjednik Josip Đakić odgovorio na tu predstavku.

 

Predsjednik Josip Đakić okušao se u pravnom tumačenju sadržaja pravomoćne sudske presude kojom je poništena nezakonita odluka ministra dr.sc. Tomislava Ćorića o imenovanju ravnateljice Np Krka. Na snimci se jasno čuje da je '…Upravni sud dao mišljenje koje nije decidirano, već općenito…'. Koliko je poznato Upravni sud ne izdaje mišljenja, već donosi presude.

https://www.facebook.com/mirobuljMOST/videos/681783652300395/

 

Video je na svom Facebooku objavio Saborski zastupnik Miro Bulj koji je ustvrdio da dr.sc. Zmijanović ima bolje kvalifikacije, ali da nema dvije iskaznice, onu HNS-ovu i HDZ-ovu. Nadalje je Bulj ustvrdio da je pri samom izboru za ravnatelja JU NP Krka počinjena povreda zakona, kao i da Zmijanović ima bolje kvalifikacije. Bulja je zanimalo i to zašto Đakić staje na stranu Nelle Slavice koja nije hrvatska braniteljica, a ne na stranu dr.sc Ljiljane Zmijanović koja je kvalificirana i hrvatska je braniteljica, što se jasno čuje u priloženom videu.

 

Na sastanku su bili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, specijalni savjetnik predsjednice za hrvatske branitelje Grabar Kitarović Ante Deur, koji je za Braniteljski portal jasno rekao da je on za izbor hrvatske braniteljice Ljiljane Zmijanović, a za nju su se založili i general Željko Glasnović i Stiv Culej.
 

Iz kategorije: Vijesti