Datum objave: 23. Rujan 2019

Zbog masne mrlje na cesti na isti način teško stradala dva motociklista u Šibeniku, u ulici Velimira Škorpika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog razlivevene masne mrlje na cesti dvije prometne nesreće dogodile su se u Šibeniku u petak na istom mjestu,u Ulici Velimira Škorpika i u razmaku od 20 minuta i u obje su sudjelovali motociklisti koji su teže ozlijeđeni.

 

Do prometne nesreće koja se dogodila oko 13.45 sati je došlo kada je 58-godišnjak pri upravljanju motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Velimira Škorpika, iz smjera vinarije u smjeru NCP Mandalina, prije pružnog prijelaza u nepreglednom zavoju u lijevo na nizbrdici, na zapadnoj prometnoj traci s motociklom nailazi na razlivenu masnu tekućinu po kolniku (nalik na ulje ili naftu), uslijed čega gubi nadzor nad motociklom kojim skupa s 18-godišnjim putnikom pada na kolnik zapadne prometne trake, gdje se u klizanju i zaustavlja.


Tog dana oko 13.20 sati u prometnoj nesreći na tom istom mjestu na isti način je 53-godišnji austrijski državljanin kao vozač motocikla teže ozlijeđen.
Do prometne nesreće je došlo kada je 53-godišnji austrijski državljanin pri upravljanju motociklom Kawasaki, austrijskih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Velimira Škorpika, iz smjera vinarije u smjeru NCP Mandalina, prije pružnog prijelaza u nepreglednom zavoju u lijevo na nizbrdici, na zapadnoj prometnoj traci s motociklom nailazi na razlivenu masnu tekućinu po kolniku (nalik na ulje ili naftu), uslijed čega gubi nadzor nad motociklom kojim pada na kolnik zapadne prometne trake, gdje se u klizanju i zaustavlja, priopćila je policija.

 

U prometnoj nesreći od 21. rujna oko 17.20 sati u Šibeniku u Ulici Ivana Meštrovića teže je ozlijeđena 51-godišnja vozačica osobnog automobila, koja je zbog zadobivenih ozljeda zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok su vozač i četvorica putnika drugog osobnog automobila lakše ozlijeđeni. .

 

Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju, pri upravljanju osobnima automobilom BMW, splitskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja s kolnikom te ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom ulazi u raskrižje, skrećući pri tom ulijevo u smjeru zapada, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Zbog toga je na južnoj prometnoj traci kolnika došlo do sudara njegovog vozila i KIA, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja vozačica, koja se sa svojim vozilom kretala kolnikom Ulice Ivana Meštrovića, zadržavajući smjer kretanja ravno. Od siline udara to vozilo se rotira na cesti, nakon čega izlijeće na uzdignuti betonski nogostup, gdje se zaustavlja, dok osobni automobil BMW, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup sa sjeverne strane raskrižja gdje se zaustavlja.
Protiv 24-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Iz kategorije: Vijesti