Datum objave: 12. Rujan 2019

Zadarska Gaženica - najbolja kruzerska luka na svijetu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Na najvećem svjetskom sajmu industrije kružnih putovanja koji se održava u Hamburgu, zadarska putnička luka Gaženica proglašena je najboljom kruzerskom lukom na svijetu. Zadar je trijumfirao u finalu natjecanja kada je Gaženica dobila više glasova od konkurencije, norveške luke Olden Leona i japanske luke Yokohame.
Osvajanje Seatrade Cruise Awardsa, kruzerskog Oscara, u svakom pogledu prestižne titule grada koji ima najbolju putničku luku na svijetu, Zadru otvara neslućene turističke i poslovne perspektive. Seatrade Cruise Awards priznanje je struke veliko je priznanje jer je Zadar u globalnu mrežu luka za kružna putovanja ušao tek nedavno, ali je pri izgradnji i organizaciji luke u Gaćženici uveo najbolju svjetsku praksa i najviše standarde upravljanja lukama.
Glavna direktorica Gaženice, Zadar International Ports Holdinga, Rebeka V. Pevec izjavila je tom prigodom:

-S obzirom na to da smo prva hrvatska putnička luka koja je osvojila ovu nagradu, ovo je ujedno i iznimna promocija grada Zadra, zadarske regije, a i Hrvatske. Zadar je predivan grad i Zadarska županija ima toliko toga za ponuditi. Pružajući najbolju moguću uslugu gostima i posjetiteljima, posadi i kompanijama za kružna putovanja, sigurna sam da će pored struke i oni prepoznati napredak koji je Zadar Cruise Port ostvario kroz ovih proteklih godinu dana. Sve naše aktivnosti usmjerene su pružanju što boljeg doživljaja i dojma gostima koji posjećuju Zadar i regiju. Želja nam je i cilj, da smo kao luka i destinacija prepoznati po uslužnosti, profesionalizmu i sigurnosti.

Uz čestitke Zadru na fenomenalnom uspjehu podsjećamo da je prvi hrvatski grad u kojeg je uplovio neki kruzer bio Šibenik. Dogodilo se to 1844. godine, a sve o tom događaju možete pročitati u časopisu Volim Šibenik broj 33.
Dovoljno je u tražilicu upisati: volim šibenik broj 33  ili kliknuti na poveznicu:  https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no33

  

Iz kategorije: Vijesti