Datum objave: 26. Kolovoz 2019

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE: Izložba umjetnina i predmeta iz riznice franjevačkog samostana na Visovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

"Visovac: duhovnost i kultura na Biloj Stini" naziv je izložbe koju priprema Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. Riječ o jednom od najvećih i najvažnijih kulturnih događaja u 2019. godini i jednoj od najvećih izložbi koju je Muzej za umjetnost i obrt ikada organizirao. Osim toga izložba
"Visovac: duhovnost i kultura na Biloj Stini", bit će prvo predstavljanje i prvo putovanje dragocjenosti iz riznice i muzeja franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca i izvan samostanskih zidova.
Muzej za umjetnost i obrt na pripremanju ove epohalne izložbe radi već tri godine, a bit će izloženo više od 500 eksponata. Na pripremanju izložbe radi veliki tim stručnjaka kojeg predvodi Anđelka Galić, muzejska savjetnica Muzeja za umjetnost i obrt. Izložba koja će biti otvorena ove jeseni bit će i za žitelje Šibensko - kninske županije i šibenske biskupije jedinstvena prilika da na jednom mjestu vide i upoznaju dragocjenu kulturno - povijesnu baštinu koju stoljećima skupljaju i čuvaju franjevci s otoka Visovca.
 

Iz kategorije: Vijesti