Datum objave: 23. Kolovoz 2019

Dvojicu nasilnika koji su zbog nacionalne netrpeljivosti upali u kafić u Đevrskama policija tereti za remećenje javnog reda i mira

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je za sada krinimalistički obradila dvojicu napadača koji su u srijedu navačer upali u kafić u Đeverskama dok su gosti gledali nogometnu utakmicu u kojoj je igrala Crvena zvezda, oštetili inventar i vrijeđali vlasnika na nacionalnoj osnovi. Okrivili su ih za za prekršaj iz članka 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćila je jutros PU šibensko - kninska.

 

"Utvrđeno je da su okrivljeni 21. kolovoza oko 22.50 sati u Đevrskama, u alkoholiziranom stanju došli u ugostiteljski objekt 62-godišnjaka osobnim automobilom Golf, šibenskih registracijskih oznaka. Po ulasku u ugostiteljski objekt okrivljeni 25-godišnjak je na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta i pri tom narušavajući javni red i mir tu nazočnih gostiju, dok je okrivljeni 28-godišnjak verbalno napao vlasnika ugostiteljskog objekta nakon što su okrivljeni upozoreni da ne oštećuju inventar i da će pozvati policiju", ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 

Okrivljeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog, privedeni Općinskom suda u Šibeniku, stalna služba Knin, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 28-godišnjak okrivljen i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je 22. kolovoza oko 00.15 sati u Konjevratima zatečen da u vidno alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom Golf, a odbio je alkotestiranje.

 

Dvojica okrivljenih očito nema veze s incidentom u kafiću u Uzdolju u kojem nije samo oštećen inventar nego je i petero ljudi ozlijeđeno.


"Na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju i nadalje se intenzivno provodi kriminalističko istraživanje", priopćili su iz PU šibensko - kninske.
  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3