Datum objave: 22. Kolovoz 2019

Vlasnik kafića u Uzdolju kaže da su ga napali jer je Srbin i da su ga tukli po glavi i nogama

Diana Ferić
Diana Ferić

Žrtve sinoćnjeg divljanja maskiranih napadača u dvama kafićima na kninskom području, u Uzdolju i u Đevrskama ispričali su danas novinarima što se dogodilo.

Boris Petko, vlasnik kafića iz Uzdolja, u kojem su u srijedu huligani napali goste kaže da su ga napali jer je Srbin. Tukli su ga po glavi i nogama, piše Dvenik.hr.

"Dok sam ja branio glavu od udaraca, drugi me mlatio po nogama. Samo sam gledao gdje su mi žena i djeca", rekao nam je Boris Petko, vlasnik kafića u selu Uzdolje pokraj Knina u kojem je u srijedu divljala skupina huligana.

Kaže da je večer počela mirno. U kafiću je sjedilo 20-ak gostiju. Bilo je i žena i djece. A onda su se poslije 22 sata vrata naglo otvorila.
"Upali su maskirani, vidjele su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su 'Majku vam j...m, Zvezdu gledate!'. Tada je nastao kaos", još uvijek pod dojmom uzrujano govori vlasnik kafića.

 

"Sve leti, djeca skaču i vrište. Neki su bježali . Ja sam se pokušao obraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očito planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom", kaže Petko koji se nada da će huligane brzo kazniti. Misli da napad nije slučajan.

 

"To se dogodilo samo zato što sam Srbin. Nije zato što se zovem Ante ili Mate, nego zato što sam Srbin. Ali nadam se da će ih kazniti. Što bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i bijesu ozlijedio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD-a, Francuske, Njemačke i Velike Britanije pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao " govori Petko koji kafić danas nije otvorio.

 

"Sve je u kaosu, treba to počistiti, a i supruga i ja imamo noge u zavojima. Njoj su u bolnici šivali ranu. Da ne govorim o šoku. A djeca... Oni će od ovog imati traumu cijelog života!", ljutito zaključuje Petko.

 

U srijedu navečer oko 22:30 grupa maskiranih napadača upala je u kafić u Uzdolju i verbalno, a zatim i fizički napala vlasnicu i goste kafića. U napadu je ozlijeđeno pet osoba, među njima je devetogodišnje dijete. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama.
Do napada je došlo u vrijeme dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa. Među ozlijeđenima je i devetogodišnje dijete.
Policija je privela nekoliko napadača.

 

Veselinka Mandić, supruga vlasnika kafića u Đevrskama u kojem je sinoć napadnut vlasnik kafića, a napadači su oštetili i inventar, ispričala je ua Večernji list da su napadači došli u Golfu šibenskih registracija, vrijeđali ih na nacionalnoj osnovi, pitali slušaju li Thompsona...

 

- Došla su tri mulca koji nemaju 25 godina, odmah je jedan počeo vrijeđati na nacionalnoj bazi, "Srbi, ići ćete u kolone, traktorima ćete bježati", i odmah je počelo. Taj drugi poslije je nasrnuo na moga muža. Sav narod što je tu bio otišao je kući, ostali smo sami. Bila sam na katu, vidjela sam ih, sišla sam. Ostali smo kao dvije ne avetinje, nego dva kretena, ostali smo sami, čekali smo policiju.Polomio nam je vješalicu za garderobu, stolice je bacao preko ulice, kad su ljudi koji su sjedili otišli. Ovaj kad je izašao bacio je bocu od Karlovačkog, da je itko bio tu, sve bi se isjeklo - rekla je Veselinka Mandić za Večernji.
Dodaje kako se jedan od napadača nije ni pomakao ni progovorio te da su bili u alkoholiziranom stanju. Kaže da je suprug, srčani bolesnik, morao popiti tabletu.

 

- Nikom ništa nismo napravili i nije im ovo trebalo, iako moram reći da je svemu kumovao i alkohol jer su bili pijani, a jedan od njih troje je i govorio da ne želi u tome sudjelovati. Napali su mi muža koji se sav tresao, bacali su boce, sjedalice, razbili su i vitrinu i nismo spavali do dva ujutro. Još se tresem - ispričala je Veselinka Mandić za Večernji.

 

Sve skupa trajalo je, kaže, pola sata.

 

- Vrijeđali su "Srbi, slušate li Thompsona, za koga navijate, jel' za Crvenu zvezdu, bježat ćete opet u koloni, s traktorima, ako išta mognete i ponijeti, što ste se vraćali" i tako, u tom pravcu - kaže Veselinka Mandić, koja je pohvalila rad policije na koji, kako kaže, nema primjedbi.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3