Datum objave: 22. Kolovoz 2019

Anja Šimpraga o sinoćnjim napadima:Zar je bitno što sam Srpkinja,što navijam za neki drugi klub,a ne da sam ČOVJEK?

Diana Ferić
Diana Ferić

Anja Šimpraga, zamjenica župana Šibensko - kninske županije iz redova srpske manjine oglasila se jutros na svom Facebook profilu o sinoćnjem incidentu u dva kafića na kninskom području kada su maskirani napadači napali vlasnike i goste samo zato što su gledali nogometnu utakmicu u kojoj je igrala Crvena zvezda.

Napisala je"Trebamo li biti iznenađeni napadom na žene, djecu i ostale goste ugostiteljskog objekta? Zar je bitno što sam Srpkinja, što navijam za neki drugi klub, zar je bitno išta osim da sam ČOVJEK? Do kada će mržnja prema drugom i drugačijem biti vodilja u ovom društvu? Koliko pitanja, a odgovor je zapravo jedan.
Osvijestimo se, zaboravimo prošlost, gradimo budućnost jer ako nismo svjesni da nas gore netko "opominje" i ukazuje da smo kao društvo skrenuli s puta, bit će kasno.
Zaboraviti ne mogu i neka nam bude opomena pogled nedužnog djeteta koji je udaren u glavu pa preko leđa samo zato što što je gledao utakmicu Zvezde, samo zato što je Srbin i samo zato što netko takve mrzi.
Volimo svoje, poštujmo tuđe! BEZ STRAHA".


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3