Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 09:30

Anja Šimpraga o sinoćnjim napadima:Zar je bitno što sam Srpkinja,što navijam za neki drugi klub,a ne da sam ČOVJEK?

Napisala: 
Anja Šimpraga o sinoćnjim napadima:Zar je bitno što sam Srpkinja,što navijam za neki drugi klub,a ne da sam ČOVJEK?

Anja Šimpraga, zamjenica župana Šibensko - kninske županije iz redova srpske manjine oglasila se jutros na svom Facebook profilu o sinoćnjem incidentu u dva kafića na kninskom području kada su maskirani napadači napali vlasnike i goste samo zato što su gledali nogometnu utakmicu u kojoj je igrala Crvena zvezda.

Napisala je"Trebamo li biti iznenađeni napadom na žene, djecu i ostale goste ugostiteljskog objekta? Zar je bitno što sam Srpkinja, što navijam za neki drugi klub, zar je bitno išta osim da sam ČOVJEK? Do kada će mržnja prema drugom i drugačijem biti vodilja u ovom društvu? Koliko pitanja, a odgovor je zapravo jedan.
Osvijestimo se, zaboravimo prošlost, gradimo budućnost jer ako nismo svjesni da nas gore netko "opominje" i ukazuje da smo kao društvo skrenuli s puta, bit će kasno.
Zaboraviti ne mogu i neka nam bude opomena pogled nedužnog djeteta koji je udaren u glavu pa preko leđa samo zato što što je gledao utakmicu Zvezde, samo zato što je Srbin i samo zato što netko takve mrzi.
Volimo svoje, poštujmo tuđe! BEZ STRAHA".


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!