Datum objave: 14. Kolovoz 2019

Transakcijama bez pokrića oštetili bivšu Jadransku banku za više od 500 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Skoro svakodnevno u posljednje vrijeme Policijska uprava šibensko - kninska izvještava javnost o otkrivanju novih slučajeva prevare u kojima je oštećena bivša Jadranska banka, ali po istom scenairju - prevaranti su znali kada je izvan funkcije bio informatički sustav banke i kada nije bilo uvida u stanje na računima pa su podizali novac za koji nisu imali pokrića.

 

"Provedenim istraživanjem je tijekom 2018. i 2019. godine podnesno je ukupno 12 kaznenih prijava protiv 6 pravnih i 12 fizičkih osoba zbog više kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i kaznenih djela Zlouporabe čeka i platne kartice. Materijalna šteta pričinjena podnositelju prijave se procjenjuje na iznos od oko 558.399,00 kn"; kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.


PU šibensko - kninska provodila je kriminalističko istraživanje temeljem kaznene prijave oštećene banke i zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, a riječ j o opsežnom o opsežnom poslu koji je okončano u suradnji sa ODO Šibenik, MUP-om RH u sjedištu, te sa više drugih policijskih uprava.
Policija nema saznanja niti postoji sumnja da je netko iz Jadranske banke otkrivao vrijeme u kojem informatički sustav nije radio pa nije bilo moguće provjeriti stanje na računima prilikom transakcija.

Kaznene prijave su podnesene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti