Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 10:36

FOTO Grafit s četiri slova S na ćirilici u srcu šibenske povijesne jezgre

Napisala: 
FOTO Grafit s četiri slova S na ćirilici u srcu šibenske povijesne jezgre

Grafit na kojem su četiri slova S napisana ćirilicom, simbol koji se povezuje najprije s četništvom, ali je i nacionalni srpski simbol osvanuo je na pročelju stare kamene kuće u povijesnoj jezgri, na početku ulice Petra Nakić, točno ispod table na kojoj piše Ulica Petra Nakića, graditelja orgulja. Policija kaže za sada nema saznanja o tomu.

 

Ne samo što je riječ o neprimjerenom grafitu već je  šaranje grafita po pročeljima kuća u povijesnoj, zaštićenoj jezgri Šibenika odraz nekulture i vandalizma pa bi itekako bilo bitno da se počinitelj pronađe i kazni, a da gradske komunalne službe taj grafit odmah obrišu.

Taj je grafit primijetio i na svom Facebook profilu objavio fotografiju dr. Josip Stjepandić, predsjednik Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini, a u tekstu se zapitao i što bi bilo da su na tom mjestu ispisana četiri slova U.


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!