Datum objave: 30. Srpanj 2019

Uskoro 5.Tuna Fever Rogoznica:Stiže 40 posada iz cijelog svijeta

Diana Ferić
Diana Ferić

‘Tuna fever Rogoznica’ natjecanje u lovu na morske kapitalce uplovit će po peti put u akvatorij ovog turističkog mjesta u srcu Dalmacije, a bit će obilježen i mini jubilej te ribolovno turističke manifestaciju. Ove godine sudjeluje 40 posada iz cijelog svijeta.

 

Pripreme za veliko natjecanje su pri samom kraju, kaže nam Boris Županović, predsjednik splitskog kluba ‘Big game fishing Croatia’, organizatora ovoga sve popularnijeg natjecanja. Ove godine rogoznička manifestacija održava se od 31.srpnja do 3.kolovoza, otkriva nam Županović, a uvertira za rogozničko okupljanje ljubitelja lova na tune događala se zadnjeg vikenda u lipnju na Lastovu.

 

- Zadovoljni smo što smo stigli do miniobljetnice našeg natjecanja na kojem će se ponovno okupiti brojni ljubitelji lova na morske kapitalce iz Hrvatske, ali i naši brojni gosti iz inozemstva. Kako bi vidjeli jesmo li u dobroj formi imali smo uvertiru u Ublima na Lastovu gdje smo se našli drugu godinu za redom na natjecanju ‘Tuna fever Ubli 2019’. - govori Županović.

 

Nakon Lastova, ljubitelji ribolova naći će se zadnjeg dana srpnja u Rogoznici, a natjecanje će kao i svake godine trajati puna tri ribolovna dana.
Što će se događati u Rogoznici otkriva nam Županović, podsjećajući na prošlogodišnju manifestaciju. –Kad smo lani u kolovozu završili četvrti ‘Tuna fever’ odmah su krenuli upiti za peto natjecanje. To nam itekako imponira jer se u Rogoznici okupljaju naši stari znanci, iskusni ribolovci iz Hrvatske i inozemstva, a raduje nas i sve veći interes onih koji se tek žele okušati u ovakvoj vrsti natjecanja. Naravno, ništa ne bi bilo bez velikog interesa novinara jer su o rogozničkom natjecanju objavljeni prilozi u najvažnijim domaćim, ali i stranim medijima. – kaže Županović.
Ova ribolovno turistička manifestacija i ove godine se, kao i do sada, organizira uz pomoć Općine Rogoznica, te važnu logistiku Hrvatske turističke zajednice jer je ‘Tuna fever’ s godinama postala prava turistička poslastica koja u Rogoznici okupi na desetke tisuća domaćih i stranih gostiju. Tako će biti i ove godine kada će gosti uživo moći vidjeti moćne morske trofeje, ali i uživati u delicijama od netom ulovljene tune.

 

-Željeli smo da rogoznički spektakl bude svima po guštu, iskusnim ljubiteljimas ribolova,ali i brojnim domaćim i stranim gostima koji bi se možda htjeli okušati u lovu na morske kapitalce. Za pobjednike smo i ove godine pripremili vrijedne nagrade, a najbolji putuju na Svjetsko prvenstvo u Kostarici. Veseli nas i što će se među 40 posada i ove godine naći i ljubitelji ribolova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke pa je rogoznička manifestacija izvrsna promocija turizma s Rogoznicom kao ‘hot spot’ destinacijom ove vrste ribolova popularne na svjetskim morima. – kaže Županović.
Sve počinje zadnjeg dana srpnja velikim otvaranjem na rogozničkoj rivi, a zatim slijede tri ribolovna dana kada na pučinu izlaze svi koji žele okušati sreću u lovu na morske kapitalce.

 

Uz natjecanje iskusnih ribolovaca, posebno je popularan i natjecateljski dan za najmlađe ‘little game’ kada se na more otisnu djeca, a dosadašnjih su godina pokazali zavidne ribolovne vještine.

 

Osim ljubitelja mora i ribolova natjecanje uvijek okupi i brojna poznata imena estrade, politike ili sporta i mnogi od njih se zajedno s natjecateljima znaju otisnuti put mora.
I ove godine se uz ribolovno turistički, priređuje i prava glazbena poslastica pa će tako manifestaciju koncertom otvoriti Ivan Zak, a zatim drugog dana Ivana Orlić, retro ritam donijet će ‘Disco Magic Band’, dok je završetak spektakla rezerviran za Maju Šuput.
Osim što je riječ o minijubileju, manifestacija u Rogoznici će ove godine biti posebna i zbog nedavno obnovljene rive pa će tako brojni natjecatelji i gosti imati dvostruki užitak te u svijet putem društvenih mreža slati fotografije i dojmove s rogozničkog ribolovno-turističkog spektakla.

 

SRIJEDA – 31.07. 2019.g.
Dolazak plovila s natjecateljima u Rogoznicu te okupljanje skipera. Sastanak skipera, okrugli stol, nakon kojega slijedi svečano otvaranje uz prigodan govor predstavnika institucija; predstavnik Predsjednice RH, predstavnik Ministarstva turizma, načelnica Općine Rogoznica gđa. Sandra Jakelić, Župan Šibensko-kninski, direktor TZ Rogoznica g. Marijo Mladinić i predsjednika kluba Big game Croatia g.Borisa Županovića. Otvaranje natjecanja obilježit će se spektakularnim vatrometom i početkom zabavnog dijela programa.
Potom se održava zajednička večera praćena nastupom Četiri tenora, nakon čega se nastavlja sa zabavnim programom.

PROGRAM:

SRIJEDA - 31.07. 2019.

Do 16 h - dolazak natjecateljskih plovila
18,00 h – Sastanak skipera
20,00 h - CEREMONIJA OTVARANJA MEĐUNARODNIH KVALIFIKACIJA-vatromet
20,45 h – vatromet- zabavni program(brazilske plesačice, plesni parovi, akrobati…)
21,30 h – večera za sudionike
22,00 h- nastup Ivana Zaka– nastavak zabavnog programa

 

 

ČETVRTAK – 01.08. 2019.g.
Prvi ribolovni dan započinje isplovljavanjem u 8. 00 sa zamišljene startne linije.
Nakon cjelodnevnog ribarenja, natjecatelji se vraćaju u luku gdje ih dočekuje mnoštvo. Slijedi javno vaganje velikih riba te bilježenje bodova.
U večernjim satima održava se druga zajednička večera, a na pozornici oko 22,00 h nastupa Ivana Orlić

08 h - isplovljavanje
09 h – udice u moru
17 h – udice iz mora
do 19 h- povratak u luku
20 00 h – večera za sve sudionike kvalifikacija
20,00 h - vaganje i bodovanje/objava rezultata/ pobjednik dana/D.J.program
21,30 h – kuhanje na rivi i pečena tuna gratis za posjetitelje
22,00 h – nastup Ivane Orlić
Od 23,30 h – D.J. program

 

 

PETAK – 02.08. 2019.g.
Drugi ribolovni dan, osmišljen je kao i prvi. Isplovljavanje natjecatelja u ranim jutarnjim satima, potom povratak te javno vaganje ribe, nakon kojeg slijedi zajednička večera i nastup zabavljača.

08 h - isplovljavanje
09 h – udice u moru
17 h – udice iz mora
do 19 h- povratak u luku
18 h – Coctail party i D.J. program
20 00 h – večera za sve sudionike kvalifikacija
21,30 h – kuhanje na rivi i pečena tuna gratis za posjetitelje
21 i 30 – nastup grupe DISCO MAGIC BAND

 

 

SUBOTA –03.08. 2019.g.
Treći, ujedno i posljednji ribolovni dan donosi pobjedu timu koji će 2020. otploviti na svjetsko prvenstvo u Kostarici gdje će predstavljati svoju zemlju i naše kvalifikacijsko natjecanje u Big game ribolovu. Ovaj dan obilježit će i dva dodatna natjecanja.
Natjecanje u ribolovu za djecu, osmišljeno kako bi promovirali ribarstvo kod onih najmanjih te upoznali ih s čarima mora. Najmlađi natjecatelji uvijek pokažu jako puno entuzijazma i uživaju u manifestaciji uređenoj i prilagođenoj njima. Osim ovoga, organizirano je i natjecanje u kuhanju, kao promocija raznolikosti hrvatske kuhinje. Tome u prilog ide i sajam lokalnih proizvoda gdje su lokalni proizvođači mogli izložiti u štandovima svoje proizvode te posjetiteljima prezentirati autohtonu kvalitetu.
Posljednja je večer pa se stoga održava svečana ceremonija zatvaranja natjecanja i proglašenje pobjednika uz dodjelu vrijednih nagrada; malim natjecateljima, kuharima te Big game natjecateljima. Dodjelu nagrada obavit će netko od državnih dužnosnika, te predstavnici sponzora, načelnica Općine Rogoznica i predsjednik SRK Big game Croatia.Slijedi zajednička večera te zabavni program uz nastup Ivana Zaka.

08 h - isplovljavanje
09 h – udice u moru / Isplovljavanje za Little game (povratak do 12,00h)
16h – udice iz mora
do 18 h- povratak u luku
18 h – Jegermeister party i D.J. program/ natjecanje u kuhanju brudeta
19,30 h – večera za sve sudionike kvalifikacija
20,00 h – natjecanje u kuhanju na rivi i pečena tuna gratis za posjetitelje
21,30 – svečano proglašenje pobjednika natjecanja, vatromet
22,00 – nastup Maje Šuput

 

 

NEDJELJA - 04. 08. 2019.g

15h- isplovljavanje sudionika nakon zajedničkog ručka
 

 

Iz kategorije: Vijesti