Nedjelja, 28 Srpanj 2019 07:08

KAVA S ARSENOM - Danas slavimo 81. Arsenom rođendan

Napisala: 
KAVA S ARSENOM - Danas slavimo 81. Arsenom rođendan

Glazbom i stihom uz kavu na intimnom, zvonkom prostoru između Muzeja i katedrale, danas će u 10 sati Šibenik će obilježiti 81. rođendan Arsena Dedića, pjesnika i glazbenika za kojeg književnik Mladen Bjažić jednom reče:
-Kada Arsen kaže Šibenik, usta su mu puna slatkih smokava.
Kavu s Arsenom u povodu njegovog 81. rođendana, četvrtog od kako više nije među nama, organiziraju agencija Leon trade, Hrvatska glazbena unija, podružnica Šibenik, Muzej Grada Šibenika i Turistička zajednica Grada Šibenika.
U programu koji će nas vratiti u Arsenom svijet nastupaju Gradski komorni orkestar Šibenik, klapa "Stina", operna pjevačica Tea Slavica, violinistica Petromila Jakas, flautistica Morana Živković i čelistica Katarina Mileta.
Skladatelj i aranžer Darko Kalogjera, predstavit će novi glazbeni spot u kojem je na posebno uspješan i emotivan način u svojoj pjesmi "Novi svijet" Arsena Dedića i Šibensko pjevačko društvo "Kolo". Arsen je tu pjesmu za koju je on napisao stihove i glazbu snimio u njegovom studiju 2009. godine, a deset godina kasnije vokalne je dionice snimilo "Kolo" pa je nastao jedinstven glazbeni projekt kojeg vizualizirao redatelj Željeko Petreš.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!