Datum objave: 23. Srpanj 2019

Dr.sc. Ljiljana Zmijanović:Kod imenovanja Nelle Slavice povrijeđeni su Zakon o braniteljima i Zakon o zaštiti prirode

Diana Ferić
Diana Ferić

Odluku Upravnog suda u Splitu o poništavanju izbora Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka u Newsroomu televizije N1 je komentirala Ljiljana Zmijanović, njezina protukandidatkinja za poziciju ravnateljice.

 

Ljiljana Zmijanović doktorica je znanosti u području zaštite prirode, te se na izbor Nelle Slavice žalila Upravnom sudu. Odluka koja je donesena je poništila odluku o imenovanju Slavice, odnosno rješenje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

 

"Gotovo mi je nevjerojatno da je to istinito, jer Upravni sud u Splitu je presudio da se poništava rješenje o imenovanju ravnateljice Nacionalnog parka Krka i da tu nema žalbe. Stav Upravnog suda je jasan, oni su na 11 stranica elaborirali što je sve prekršeno. Prekršeno je i pravo prvenstva zapošljavanja branitelja, jer ja sam braniteljica, a program koji je predala Slavica sastavljen je od programa iz različitih starijih dokumenata", rekla je Zmijanović.

 

"To je bio pokušaj provedbe nezakonitosti. Nitko me do danas nije demantirao, a očekivala bih da me se demantira ako je neistina ono što sam rekla. Pošto se to nije desilo, očekivala bih da se gospođa Slavica ispriča javnosti i da da ostavku", rekla je Zmijanović.
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nije imao predstavnika na ročištu.

"Ako nisu zaprimili presudu, na temelju čega je komentiraju? U presudi piše da je povrijeđen zakon o upravnom postupku i o zaštiti prirode. Povjerenstvo je trebao izabrati najboljeg kandidata, a Upravni sud poručio je da to što su ljestvicu postavili nisko ne znači da mogu ignorirati činjenicu da se prijavio netko tko je visoko kvalificiran", rekla je Zmijanović.

 

Kaže da je imala povjerenja u hrvatsko pravosuđe.
"Vjerovala sam da će biti sve u redu, jer sam već dobila rješenje državnog inspektorata iz Splita, ispostava Šibenik, u kojem se na isti način se govori da je povrijeđeno pravo zapošljavanja branitelja, ali i zakon o zaštiti okoliša. Dvije su institucije, dakle, došle do iste odluke", kazala je Zmijanović.

 

"Ovdje nije poništen natječaj, ja to u tužbi nisam ni tražila, nego poništenje odluke o imenovanju. Očekujem od Ministarstva da poštuje i provede odluku, a ta je odluka pravomoćna presuda Upravnog suda u Splitu, na koju nema mogućnosti žalbe", zaključila je Zmijanović.

 

Izjavu je u emisiji dala i Nella Slavica koja je kazala kako Upravi sud nije utvrdio da je povrijeđen Zakon o hrvatskim braniteljima, a što se tiče ostaloga da ne može komentirati jer da nije ona sama sebe birala već je proveden postupak imenovanja a rješenje je donio ministar Tomislav Ćorić.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3