Datum objave: 16. Srpanj 2019

Prijevara s postavljanjem mobilnih kućica:Jednostrano raskinuli ugovor, a zadržali oko 1,5 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju policija je osumnjičila i kazneno prijavila dvije odgovorne osobe jednog trgovačkog društva u Šibeniku i to muškarca od 63 i ženu staru 41 godinu. Oštetili su drugo trgovačko društvo u poslovima najma autokampa i to za oko 1,5 milijuna kuna. To je trgovačko društvo kod njih unajmili prostor za postavljanje mobilnih kućica i izvršilo uplate po Ugovoru koji su osumnjičeni jednostrano raskinuli i zadržali novac.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 63-godišnjak, kao odgovorna osoba, zamjenik direktora i većinski vlasnik trgovačkog društva sa sjedištem u Šibeniku i osumnjičena 41-godišnjakinja, u svojstvu odgovorne osobe, direktorice tog trgovačkog društva, s ciljem da trgovačkom društvu koje oni zastupaju pribave protupravnu imovinsku korist, temeljem prethodnog dogovora, dana 23. veljače 2018.g., jednostrano raskinuli ugovor o korištenju parcela u kampovima oštećenog trgovačkog društva, sklopljen 2.prosinca 2017.g., iako je to trgovačko društvo izvršilo obveze iz ugovora, odnosno uplatilo prve dvije rate u iznosu od 1.519.637,67 kuna i za sebe, odnosno za trgovačko društvo koje su zastupali, pribavili protupravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni, kao i trgovačko društvo koje su zastupali, će biti kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ivi Deanu i direktorici njegove turističke tvrtke. Inače,  Županijski sud u Zadru u ožujku ove godine potvrdio je optužnicu kojom  ODO Luiđu i Ivu Deana, većinskog vlasnika tvrtke Rivijera u stečaju, tereti za malverzacije s dionicama šibenske tvrtke Rivijera kojima su pribavili protupravnu imovinsku korist od 43.8 milijuna kuna.


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3