Datum objave: 14. Srpanj 2019

Mještane Danila zainteresirala završna prezentacija projekta valorizacije kulturne baštine Danila

Diana Ferić
Diana Ferić

Završna prezentacija Integriranog programa valorizaciji kulturne baštine Danila, vrijednog 1,85 milijuna kuna održana je u Danilu. Europski fond za regionalni razvoj osigurao je 80 posto tog novca. Privukla je veliki broj mještana Danila, aodržana je u prepunoj galweriji Mira Vukšića.

 

Nositelj tog projekta je Muzej grada Šibenika. Izrađena je projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju interpretacijskog centra i in-situ* prezentacije na ostavinskim aneksima vile rustice* unutar arheološke zone Šematorij*, predviđena je tematske staze rekonstrukcijom postojećeg puta u duljini od 1,5 kilometara te projekta za obnovu i opremanje crkve sv. Danijela.

 

Projekt valorizacije danilske kulturne baštine nastao je na inicijativu Udruge za održivi razvoj Danila “Sv. Danijel”,u čijem se Upravnom odboru nalazi i Željko Krnčević, kustos i dugogodišnji muzejski savjetnik Muzeja grada Šibenika, koji je ujedno i voditelj ovog europskog projekta.

 

Taj bi projekt treba pridonijeti razvoju kulturnog turizma na šibenskom pdoručju. Prema podacima Instituta za turizam, oko trećina turističkih posjetitelja može se smatrati ciljanim, kulturom motiviranim turistima koji putuju zbog posjeta kulturnoj atrakciji ili su na kulturom motiviranom odmoru. Prema istom istraživanju, oko 34 posto kulturnih turista*posjećuje i obilazi kulturne znamenitosti i spomenike, a prilikom odabira turističke destinacije kulturna ponuda destinacije te mogućnost rekreacije su na vrlo visokoj razini razloga dolaska.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3