Četvrtak, 11 Srpanj 2019 19:22

Šibenčanin Ivan Malenica, dekan VUŠ-a bit će novi ministar uprave

Napisala: 
Šibenčanin Ivan Malenica, dekan VUŠ-a bit će novi ministar uprave

Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta kandidat je premijera Andreja Plenkovića za novog ministra uprave nakon što je dosadašnji, Lovre Kuščević pod pritiskom podnio ostavku. To je Plenković večeras potvrdio novinarima. Malenica j predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu.

Dekan šibenskog Veleučilišta stručnjak je za upravu, a pri kraju je doktorata na zagrebačkom Pravnom fakultetu na kojem će doktorirati javnu upravu.

Inače, Malenicu je lokalni HDZ nudio Andreju Plenkoviću za mjesto državnog tajnika u Ministarstvu uprave kad je tek sastavljao vladu. To mjesto ipak je nakon raspada koalicije s Mostom u ministarstvu Lovre Kuščevića dobila Josipa Rimac koja je prethodno predsjedala HDZ-ovim Odborom za lokalnu i područnu samoupravu koji više ne postoji, a naslijedio ga je novoosnovani Odbor za upravu na čelo kojeg je došao Malenica. On je, kako se to kolokvijalno kaže, kadar Nediljka Dujića, predsjednika ŽO HDZ -a. 


Šibenik nije do sada imao puno ministara u hrvatskim vladama - pokojnog Josu Jurasa, kratko Maria Kovača i sada, svi su izgledi, da će treći biti Ivan Malenica.  

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!