Utorak, 09 Srpanj 2019 07:47

IN MEMORIAM: Umrla je Maja Perfiljeva je pjesnikinja koja nam je darovala "Bokeljsku noć"

Napisala: 
IN MEMORIAM: Umrla je Maja Perfiljeva je pjesnikinja koja nam je darovala "Bokeljsku noć"

Maja Perfiljeva, pjesnikinja zbog koje nam je život bio ljepši i čije stihove u istom zanosu pjevamo već više od 50 godina, napustila nas je zauvijek. Umrla je u 79. godini života, a dio ljepote koju je stvorila uzidala je i u dušu Šibenika kroz pjesmu "Bodulska balada" koju je s neponovljivom neopisivom uzvišenom ljepotom pjevao Vice Vukov.
Osim "Bodluske balade" vječnim sjajem sjaju i njene pjesme "Sanjam", "Balada", "Da sam ja netko", "Samo jedan život imam", "Voljela je sjaj u travi"...  Njenim stihovima nije odolio ni Mišo Kovač, koji i danas pjeva Majin "I dođe dan", a napisala je i stihove za pjesmu "Gazi dragi, srce moje", jednu od najpopularnijih pjesama šibenske neviste Gabi Novak.
Maja Perfiljeva, trajno je ljepotom riječi naše živote učinila boljima i plemenitijima.  Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i stanovala u Zagrebu, a živjela je u svim našim srcima i dušama.
 

Objavljeno u Vijesti

Video sadržaj

Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!