Srijeda, 03 Srpanj 2019 14:35

Policajcima na šibenskom području stigli kao ispomoć kolege iz Češke i Makedonije,među njima i jedna dama

Napisala: 
Policajcima na šibenskom području stigli kao ispomoć kolege iz Češke i Makedonije,među njima i jedna dama

 Troje stranih policajaca stigli su na ispomoć u Policijsku upravu šibensko - kninske županije, a na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su ih i pozdravili Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave i Krešimir Nimac, voditelj Službe policije. To su Helena Kahnova, policijska službenica Češke, koja će obnašati službu na području Policijske postaje Vodice tijekom ovog mjeseca, Otakar Liška, češki policijski službenika i Zoran Zisovski, policijski službenik iz Sjeverne Makedonije, koji će obnašati službu na području Policijske postaje Šibenik.

Kostanić je kazao da je da se takav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke, Sjeverne Makedonije i Savezne Republike Njemačke te da su zadaće stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.
Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku i Vodicama, biti će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području.

Angažirani su na onim područjima na kojima najvećim dijelom borave turisti tih država.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!