Petak, 14 Lipanj 2019 08:36

Spojili se MDF i udruga Obnovljivi izvori energije pa se dječja pjesma čula i u vjetroparku na Danilu

Napisala: 
Spojili se MDF i udruga Obnovljivi izvori energije pa se dječja pjesma čula i u vjetroparku na Danilu

Članovi dječjeg zbora Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik Zdravo maleni pjevali su pod vjetrenjačama u vjetroparku na Danilu organizatorima prve regionalne konferencije Dani dobrog vjetra u organizaciji udruženja Obnovljivi izvori energije OIE Hrvatska koja se održava u Vodicama, ti su ih, za njih divovi koji proizvode struju, posebno dojmili.  

Posjetu vjetroelektrani Danilo, koja svojim kapacitetom može opskrbiti oko 30 000 stanovnika, pridružili su se predstavnici europskih i svjetskih institucija kao što su Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, Europska komisija, Energetska zajednica, Europska banka za obnovu i razvoj, Međunarodna financijska korporacija, Svjetska banka, te predstavnici ministarstava i financijskog sektora iz regije i mnogi drugi.

'Potencijal ovog područja prepoznali su i stari Rimljani pa ovdje pronalazimo arheološka nalazišta rimskih vila. Mi smo prepoznali potencijal vjetra, a vidimo i sunca. Sigurno znate za Međunarodni dječji festival u Šibeniku. RP Global surađuje s Festivalom već godinama, a ove godine i konferencija Dani dobrog vjetra. Iduće godine Festival obilježava jubilej i pozivam vas sve da podržite ovu krasnu manifestaciju', kazao je u svom pozdravnom govoru, Bojan Reščec izvršni direktor RP Globala u Hrvatskoj, domaćin zajedničkog obilaska značajnog vjetroparka ne samo za Šibenik i regiju već cijelu Hrvatsku.

 

U to ime, dječji zbor Zdravo maleni i članovi kazališnog dramskog studija Ivana Jelić goste su počastili s dva glazbena broja, izvedbom himne MDF-a, Zdravo maleni i Papagaj pod vodstvom Tee Slavice. Djeca su se kući vratila bogatija za još jedno iskustvo nastupa na nesvakidašnjoj pozornici i poklone koje su im uručili domaćini.

 

Holding RP Global na svjetskom nivou vrhunski je spoj tehnologije i tradicije koji misli i djeluje, oboje, i globalno i lokalno gdje daje daje dobar vjetar u leđa, između ostalog, i kulturnom brendu Šibenika i Hrvatske, Međunarodnom dječjem festivalu, koji će pak službeno biti otvoren u subotu, 15. lipnja, znakovito na sam Svjetski dan vjetra!
U svom 59. izdanju Međunarodni dječji festival još se jače okreće ekološki održivom programu i jačanju ekološke svijesti, a u tom ima svesrdnu podršku udruženja Obnovljivi izvori energije – OIE Hrvatska i multinacionalne tvrtke RP Global.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!