Datum objave: 12. Lipanj 2019

Tonći Restović:Ovo je katastrofa,gradska vlast je loše planirala građevinske radove!

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička sezona je počela, a Šibeniku se ni s jedne strane ne može normalno prići zbog građevinskih radova, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare Tonći Restović, predsjednik GP SDP -a Šibenik.

 

"Mi se trudimo pohvaliti svaku dobru odluku ove gradske vlasti, ali ovakva situacija je katastrofalna. Znam da ćemo dobiti odgovor kako se mora raditi i graditi i kako će dogodine sve biti bolje, ali naslušali smo se takvih objašnjenja. Oni će sigurno prebacivati lopticu s investitora na izvođače koji će se pravdati da su u svibnju bile nepovoljne vremenske prilike, ali to se ne može tolerirati. Za to što ovako dočekujemo turiste odgovorna je gradska vlast jer su lože planirali te radove", kazao je Restović. Napomenuo je da se Šubićevcu na kojem se građani sve više bave turizmom ne može prići, a ne radi ni javna rasvjeta.

 

Druga tema konferencije bilo je funkcioniranje komunalne tvrtke "Zeleni grad".
"Tema naše prve pressice u ovom mandatu bilo je upravo neopravdano povećanje cijena zbrinjavanja smeća. Cijena tih usluga je u odnosu na 2017. porasla za 100 posto, a usluge su nikakve. Grad je pun smeća, i to je i turistički i ekološki problem. Organizacija odvoza i zbrinjavanja je loša. Vlada konfuzija u obračunu cijena usluga te tvrtke. ", kazao je Restović.
Inače, Zeleni grad je prošlu godinu završio s neto dobiti od 1,6 milijuna kuna, napomenuo je.

 

Restović je održao pressicu uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika.  

Iz kategorije: Vijesti