Datum objave: 29. Svibanj 2019

Uskoro ljetni režim naplate na parkiralištima u Šibeniku,naplaćivat će se i parkiralište TEF

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljetni režim naplate koji donosi i više cijene uvodi se od 1. lipnja do 30. rujna na parkiralištima kojima upravlja Gradski parking, priopćeno je danas.

 

Radno vrijeme uličnih parkirališta ljeti je od 7 sati ujutro do 23 sata navečar od od ponedjeljka do nedjelje uključujući blagdane za sve parkirališne zone (0, 1, 1+ i 2. zonu) te sezonsko parkiralište na bazenu u Crnici.
- Ljetno radno vrijeme utječe i na povećanje cijene dnevne parkirne karte sa 70 na 160 kuna u nultoj zoni, sa 70 na 80 kuna u 1. zoni i 1.+ zoni, te sa 42 na 46 kuna u 2. zoni – doznajemo u Gradskom parkingu.

 

Vrijeme naplate u ljetnom razdoblju na rampom reguliranim parkiralištima od ponedjeljka do nedjelje uključujući blagdane biti će
Gat Krka 0-24 sata cijena 10/kn sat
Parkiralište Draga 0-24 sata cijena 6 kn/sat
Parkiralište Izgradnja 0-24 sata cijena 6 kn/sat
Parkiralište Željeznički kolodvor 0-24 sata cijena 6kn/sat
Također, od 1. lipnja bit će moguća kupnja 'sezonske karte' na parkiralištu bazena u Crnici po cijeni od 40 kuna za period od 1.lipnja do 30.rujna, za vrijeme trajanja ljetne sezone.
Parkiralište bazena u Crnici ima kapacitet od oko sto parkirnih mjesa, a mogućnost kupnje imaju svi vlasnici vozila s područja Šibensko-kninske županije.

 

- Uvođenjem naplate na prostor bazena u Crnici prvenstveno se želi uvesti red u prostoru iz više razloga. Svjedoci smo prijašnjih sezona da se na plažu Banj nije moglo pristupiti od parkiranih vozila stranaca koji tamo ostave vozilo po sedam dana, do onih koji danima na istom parkiralištu kampiraju. Njima je omogućeno parkiranje na parkiralištu TEF s cijenom od 20 kuna po danu, što je više nego povoljno – ističu iz Gradskog parkinga.
Parkiralište TEF bit će otvoreno za sve korisnike od 1. lipnja 2019. po cijeni od 20 kuna dnevno za osobna vozila, 50 kuna dnevno za kombije i kamp prikolice te 75 kuna dnevno za turističke autobuse.
Radno vrijeme tog parkirališta je od 7 do 23 sata, uključujući nedjelje i blagdane, kapacitet mu je oko 400 parkirnih mjesta, a udaljeno je svega desetak minuta hoda od stare gradske jezgre.
- Pozivamo sve građane da koriste mogućnost plaćanja višesatne parkirne karte te da umjesto plaćanja punog iznosa dnevne parkirne karte plate samo vrijeme od trenutka izdavanja do trenutka plaćanja, uvećano za naknadu. Višesatnu parkirnu kartu moguće je platiti na kioscima Tiska i iNovina ili na blagajni Gradskog parkinga – stoji u priopćenju.

  

Iz kategorije: Vijesti