Utorak, 21 Svibanj 2019 13:00

Zadruga "Šibensko blago" COO Šubićevac najbolja je učenička zadruga u Županiji

Napisala: 
Zadruga "Šibensko blago" COO Šubićevac najbolja je učenička zadruga u Županiji

Učenička zadruga „Šibensko blago“ Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ proglašena je najboljom učeničkom zadrugom Šibensko - kninske županije i to na međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga Šibensko-kninske i Zadarske županije. Sudjelovalo je ukupno 20 zadruga.

 

"Ovo je još jedna u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je pod stručnim kreativnim vodstvom nastavnice Marijane Matuše osvojila ova vrijedna učenička zadruga. Zadruga „Šibensko blago“ aktivna je tijekom cijele nastavne godine. Njihove proizvode možete razgledati i kupiti na Sajmu u Srednjovjekovnom Šibeniku, na Božićnom i Uskrsnom sajmu u Dalmare trgovačkom centru, na Sajmu agroturizma u Skradinu, na danima otvorenih vrata u Centru „Šubićevac“", ističe Branka Bego, ravnateljica te škole.

 

Ove godine na županijskoj smotri Zadruga se predstavila izložbom radova pod nazivom Svileno proljeće. Pod vodstvom nastavnica Marijane Matuše, Žane Klisović i Anamarije Zjačić, zadrugari su izradili i predstavili ručno oslikane svilene marame, keramičke broševe, privjeske i ogrlice te eko-sapune. Zahvaljujući osvojenom prvom mjestu na Županijskoj smotri, ovi vrijedni učenici i njihovi voditelji na jesen putuju na Državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati u Vinkovcima.

 

Podsjetimo, prošle je godine ova zadruga dobila priznanje za najbolji proizvod učeničkih zadruga Republike Hrvatske za unikatnu keramičku zdjelu nadahnutu karakterističnim spiralnim vezom, boulom, sa šibenske kape.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!