Datum objave: 21. Svibanj 2019

Krivotvorili dokumente, prisvojili stan pokojnika u Šibeniku i prodali ga za 70 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvorica muškaraca udružila su se u nezakonitim radnjama, na poticaj 32 - godišnjaka, sve kako bi se on, pomoću krivotvorenog dokumenta uknjižio kao vlasnik stana pokojnog 65 - godišnjaka koji se nalazi u Šibeniku.

 

 Prema izvješću PU šibensko kninske osumnjičeni 32-godišnjak je u listopadu 2018. godine s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, preko osumnjičenog 29-godišnjaka uspostavio kontakt s osumnjičenim 25-godišnjakom, koji je na račun toga što će dobiti novčanu naknadu, dao svoju osobnu iskaznicu osumnjičenom 29-godišnjaku. Tako pribavljenu osobnu iskaznicu osumnjičeni 29-godišnjak je koristio radi prijevare u pravnom prometu prilikom sastavljanja krivotvorenog ugovora o kupnji stana u Šibeniku. Osumnjičeni su Ugovor pečatirali krivotvorenim pečatom, uz lažni potpis javnog bilježnika iz Zagreba, krivotvoreći i potpis pokojnog vlasnika stana, a sve s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava. Takav krivotvoreni ugovor priložili su uz prijedlog za upis vlasništva u zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, temeljem čega se 6. prosinca 2018. godine osumnjičeni 25-godišnjak uknjižio kao vlasnik stana pokojnog 65-godišnjaka i to stana koji je bio zapečaćen do okončanja ostavinskog postupka. Dovodeći u zabludu 52-godišnjaka u Poreču je s njim sklopio kupoprodajni ugovor o prodaji stana iako je znao da nije stvarni vlasnik stana. Temeljem tako sklopljenog ugovora 52-godišnjak je osumnjičenom 25-godišnjaku u cijelosti isplatio ugovorenu cijenu u iznosu od 75.000EUR-a, u protuvrijednosti od 555.000 kuna.

 

Policija je kriminalističkim istraživanjem je utvrdila da je osumnjičeni 36-godišnjak krajem veljače 2019. godine u Šibeniku s tog stana skinuo službeni pečat, koji je ovlaštena osoba stavila radi osiguranja predmeta i prostora do okončanja ostavinskog postupka.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 32- godišnjak, 29 -godišnjak i 25-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, privedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv 36-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnesena kaznena prijava redovnim putem.
  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3