Subota, 11 Svibanj 2019 09:26

Nakon odluke Vrhovnog suda o smanjenju kazne zatvora Tinu Šunjergi žalilo se Državno odvjetništvo

Napisala: 
Nakon odluke Vrhovnog suda o smanjenju kazne zatvora Tinu Šunjergi žalilo se Državno odvjetništvo

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku žalilo se na odluku Vrhovnog suda RH koji je u travnju ove godine smanjio kaznu Tinu Šunjergi, 22-godišnjaku koji je 2017. godine ubio oca i majku u Čistoj Velikoj, s 40 na 35 godina. ŽDO Šibenik traži da Šunjerga dobije kaznu u duljem trajanju zatvora, doznaje ŠibenikIN.

 

'Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Zadru optuženi hrvatski državljanin (1997.) proglašen je krivim zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva te mu je za svako kazneno djelo utvrđena kazna zatvora u trajanju od 24 godine te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.
Presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske preinačena je prvostupanjska presuda u odluci o kazni na način da se optuženiku prihvaćaju po prvostupanjskom sudu kao utvrđene kazne dugotrajnog zatvora od po 24 godine za svako od dva kaznena djela te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina.
Vrhovni sud RH ovako je objasnio smanjivanje Šunjergine kazne s 40 na 35 godina zatvora.

 

- Kod izricanja kazne Vrhovni sud je vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji – pojasnili su presudu.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!