Datum objave: 03. Svibanj 2019

Nema kraja bahatosti državne birokracije,potvrđuje ponašanje novog Državnog inspektorata

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnivanje nove uprave Državnog inspektorata koji će, zbog, kako je objašnjeno, učinkovitosti ponovno objediniti sve inspekcije koje su sada bile razbacane po ministarstvima već je potreslo javnost kako zbog najave da će zaposliti novih 500 radnika tako zbog bahatosti u opremanju kancelarijskog prostora.

 

 U zgradi Ine u Šubićevoj ulici u Zagrebu, gdje će im biti sjedište, počele su pripreme za useljavanje novih djelatnika Državnog inspektorata, a kako reporter N1 Domagoj Novokmet, pripreme uključuju i novi uredski namještaj, pa su postojeće stolice izbačene van, a brojni će državni inspektori dobiti - nove.

 

Kad su stolice izbačene na ulicu, građani su krenuli poslužiti se odbačenim, no iz ubrzo je poslan radnik iz zgrade kako bi ih čuvao, javlja naš reporter.

 

Podsjetimo, kad počne s radom, novi glavni državni inspektor Andrija Mikulić u svojem će kabinetu sveukupno imati sistematiziranih 18 radnih mjesta - gotovo četiri puta više nego što je za obavljanje posla bilo potrebno njegovu prethodniku Branku Jordaniću, piše u Uredbi o ustrojstvu ovog novog-starog tijela, predstavljenoj na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Novoosnovana institucija objedinjavat će svu silu administrativnih radnih mjesta bez kojih je Državni inspektorat prije regularno poslovao. U samom kabinetu osim Mikulića će sjediti i njegov zamjenik te čak četiri pomoćnika. Između ostaloga, Inspektorat će u mandatu Andrije Mikulića, prema Uredbi o unutarnjem ustrojstvu, imati pet puta veći Sektor za ljudske potencijale, namijenjen primanju novih djelatnika, od starog Inspektorata, s ukupno 103 radna mjesta, opremili su se i zasebnim, izdvojenim računovodstvom, u koje će, kako je predviđeno, zaposliti čak 30 radnika, imat će i vlastiti Sektor za informatiku sa 27 radnih mjesta, a u Sektoru nabave i strateškog planiranja, koje se također osniva kao nova administrativna služba, planirano je maksimalno 30 radnih mjesta, javlja N1.
FOTO:N1

Iz kategorije: Vijesti