Datum objave: 03. Svibanj 2019

Krenulo je: Konačno je potpisan Ugovor o izvođenju radova na revitalizaciji tvrđave sv. Ivana

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o izvođenju radova na projektu revitalizacije tvrđave sv. Ivana potpisali su danas na tvrđavi Barone gradonačelnik Željko Burić i Domagoj Nikolac, predstavnik Zajednice ponuditelja INOVATOR d.o.o. i A 3 d.o.o.

„Posebno mi je zadovoljstvo staviti potpis na početak radova na revitalizaciji tvrđave sv. Ivan, treće i posljednje šibenske kopnene tvrđave koja se, nakon Sv. Mihovila i Baronea, obnavlja novcem iz europskih fondova. Riječ je o vrlo zahtjevnom poslu i zato zahvaljujem svim našim partnerima na požrtvovnom radu i trudu kojeg su uložili kako bismo zaokružili cjelinu turističke valorizacije šibenskih utvrda.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

„Izuzetna je čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, raditi na ovako velikom projektu Grada Šibenika. Spremni smo na sve izazove koji su pred nama, a službeni početak radova očekujemo 15. svibnja. Idemo raditi!“, poručio je Domagoj Nikolac, predstavnik izvođača radova.

 „Revitalizacija tvrđave sv. Ivan predstavlja najzahtjevniji projekt do sada, no imamo iskustvo rada s izvođačem te vjerujemo da će posao biti odrađen besprijekorno. Idućih ćemo dana definirati moguće modele pristupa tvrđavi kako bi se svakodnevni život grada odvijao nesmetano dok traju radovi.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Godinu dana pripremali smo dokumentaciju za ovaj projekt u koji su uključeni brojni suradnici i partneri bez kojih bi sav ovaj posao bio nezamisliv. Glavne karakteristike naših projekata su inovativnost i očuvanje kulturne baštine stoga ne čudi što se Šibenik često spominje kao pozitivan primjer kada se govori o obnovi i nadogradnji cjelokupne gradske ponude.“, izjavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura.

Podsjetimo, revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, ukupne površine 18.657 metara četvornih, obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave - sjeverni dio tvrđave poznat kao 'Kliješta' i južni zvan 'Zvijezda' te bedemi. Za projekt revitalizacije i obnove osigurano je 41,5 milijuna kuna iz europskih fondova, a danas potpisani ugovor vrijedan je 38.260.759,80 kuna + PDV.
 

Iz kategorije: Vijesti