Datum objave: 19. Travanj 2019

Pogledajte tko je iz Šibenika među 516 najboljih nastavnika u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Među 516 nastavnika, odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika koji će krajem travnja biti promovirani u zvanje mentora i savjetnika je i njih petero iz Šibenika. To su Ante Čular, nastavnik razredne nastave u OŠ Meterize, Mira paić, vjeroučiteljica u OŠ Tina Ujevića, i Danijela Grubišić, profesorica hrvatskoj jezika koji su unaprijeđeni u mentore te Stela Čuturić, nastavnica likovne kulture u OŠ Vidici i Mladneka Berović, nastavnica računarstva u Prometno - tehničkoj školi koji sud obili zvanje savjetnika.

 

Oni su najbolji u obrazovnom sustavu jer svojom stručnošću, metodama i uzornim radom unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini, kako piše portal Srednja.hr.v

 

Prema Pravilniku o napredovanju, u oba se zvanja odgojno obrazovni djelatnici biraju na pet godina, a u isto zvanje mogu biti ponovno izabrani. Dakle, moguće je da je neki od djelatnika s popisa poviše već imao isto zvanje i u njega je ponovno izabran. Promoviranjem u zvanje mentora i savjetnika, osim titule, nastavnici dobivaju i uvećanu plaću. No, istovremeno se povećavaju i njihove obaveze, pa će im tako dio radnog vremena od sada odlaziti za potrebe Ministarstva znanosti i obrazovanja na poslovima stručno-pedagoškog nadzora, mentorstva pripravnicima, stručnog usavršavanja i slično.

 

Kod ocjenjivanja za napredovanje, u obzir se uzima metodička kreativnost u podučavanju, primjenjivanje suvremenih oblika i metoda rada u poučavanju te postignuti rezultati u odgojnom radu s učenicima. Nastavnici koji žele napredovati trebali bi imati i mogućnost osposobljavanja učenika za samostalno učenje i trajno obrazovanje te promicati ljudska prava i brigu za zdrav okoliš. Važno je i da su kandidati za promaknuće dobro surađivali s nastavnicima, roditeljima i ostalim predstavnicima društvenog okružja škole.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3