Datum objave: 10. Travanj 2019

Vidi di bi:Šibenski osmaši sutra se izravno upoznaju s poslodavcima koji računaju na njih

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put do sada, osmaši šibenskih osnovnih škola će, dok još razmišljaju koju srednju školu upisati, organizirano posjetiti tvrtke na šibenskog području koje računaju na njih kao stručne radnike nakon što završe srednju školu, ali i prema interesima koje su sami izrazili su provedenoj anketi. Taj je projekt nazvana "Vidi di bi" potaknula tvrtka Podi d.o.o.,a provodi ga u suradnji sa šibenskim os-novnim školama, Gradom Šibenikom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i CISOK-om ( Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri ) 11. travnja (četvrtak) 2019. god. organizira posjet učenika osmih razreda tvrtkama u gradu Šibeniku. manja. Učenici će posjetiti:
Industroservis d.o.o.,Controlmatic d.o.o.,D-resort Šibenik, Splendid d.o.o.- D-marin Marina Manda-lina, Poduzetnički inkubator – PIN Šibenik, Opća bolnica Šibenik, Life Wellness centar Šibenik, Auto centar Šibenik – Volkswagen i frizerski salon Capelli.

 

"Cilj ovakvog posjeta je upoznavanje učenika s poslovanjem odabranih tvrtki kako bi im se olakšala odluka u njihovom odabiru budućeg zanimanja. Mladi žele dobru plaću i sigurnost, a tvrtke radnike koji su motivirani.Tu smo akciju potaknuli krajem prošle godine. Održali smo nekoliko sastanaka u osnovnim školama s ravnateljima, razrednicima i roditeljima i nakon što smo dobili i njihove privole odlučili smo organizirati posjet učenika našim tvrtkama. Proveli smo i anketu među učenicima o tomu koji ih poslovi zanimaju. Nadamo se da ćemo ovaj projekt nastaviti i sljedeće godine i proširiti ga i na druge tvrtke ", kaže Anita Aužina, pravna savjetnica u gradskom poduzeću Podi d.o.o.

 

Tako će, prema posljednjim podatcima, 130 šibenskih osmaša u skupinama posjetiti Industroservis d.o.o.,Controlmatic d.o.o.,D-resort Šibenik, Splendid d.o.o.- D-marin Marina Mandalina, Poduzet-nički inkubator – PIN Šibenik, Opću bolnica Šibenik, Life Wellness centar Šibenik, Auto centar Šibenik – Volkswagen i frizerski salon Capelli, a za njih su pripremljeni i posebni pokloni.

Među njima neće biti jedino učenika OŠ Tina Ujevića jer se njihov ravnatelj tek prije nekoliko dana sjetio da su oni u to vrijeme na ekskurziji,a sudjelovao je u pripremama od početka.
  

Iz kategorije: Vijesti