Utorak, 09 Travanj 2019 11:24

Gradska uprava kaže da javna površina ispred luksuznih stanova na peškariji ostaje javna

Napisala: 
Gradska uprava kaže da javna površina ispred luksuznih stanova na peškariji ostaje javna

Javna površina ispred nove zgrade s luksuznim stanovima na lokaciji stare peškarije ostat će i dalje javna samo što na njoj neće biti parkiralište, a tvrtka Stanovi Jadran uređuje je vlastitim novcem, kao i butu Harolda Bilinića, temeljem potpisanog ugovora o međusobnim odnosim na izgradnji objekata komunalne infrastrukture s Gradom Šibenikom, priopćili su nam iz Ureda gradonačelnika,  kao odgovor na naše pitanje zašto je gradska uprava prepustila privatniku uređenje te javne površine i je li opravdan strah nekih građana da će ona ubuduće funkcionirati kao dio okolišta te zgrade te da neće biti javno odstupna. To bi trebalo značiti da ta površina nije "poklonjena" investitoru tih luksuznih stanova iako se zgrada nalazi na samom rubu te javne površine

 

 Kažu da u gradskom proračunu za uređenje te lokacije nisu osigurana sredstva, ali da će njezino uređenje biti usklađeno s projektom uređenja javne gradske površine na lokaciji od Muzeja grada Šibenika do crkve sv. Dominika koji je za Grad Šibenik izradio Arhitektonski studio 25,4 mm iz Šibenika.

 

"Mi nemamo nikakve veze s uređenjem tog dijela javne površine osim što je investitor kod nas pogledao naš projekt uređenje javne površine od Muzeja do crkvice svetog Dominika pa vjerujem da neće od njega puno iskakati", objasnio nam je Marko Paić iz Arhitektonskog studija 25,4 mm koji je zajedno sa svojom poslovnom partnericom Ivanom Lozić izradio taj projekt.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!