Datum objave: 06. Travanj 2019

Teže ozlijeđeni dizaličar, od dvojice koji su stradali jučer u Valjaonicama Impol-TLM -a je stabilno

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan od dvojice radnika ZG MONTALA koji su jučer teško stradali na dizalici, radeći u dijelu pogona toplog valjanja u Impol - TLM -u,a koji je jučer odmah bio prebačen u KBC Split je izvan životne opasnosti, zdravstveno stanje mu je stabilno i bit će operiran početkom idućeg tjedna. I drugi stradali radnik je tijekom prošle noći prebačen u Split, a čeka se mišljenje liječnika.

Radnici su stradali nakon što se, iz za sada nepotvrđenih razloga, prevrnula košara na dizalici. Zaposleni su u tvrtki ZM MONTAL koja je stalno kooperant Impol - TLM -a.

Još nisu poznati rezultati inspekcije zaštite na radu i policijskog očevida i okolnostima te teške nesreće na radu.

O toj se nesreći oglasila i Uprava Impol - TLM-a.

"Uprava tvrtke Impol - TLM izražava žaljenje zbog nesreće na radu koja se dogodila jučer u pogonu za toplo valjanje u kojoj su teško stradala dvojica radnika poduzeća ZM MONTAL, stalnog kooperanta naše tvrtke. Posebno izražavamo suosjećanje s njihovim obiteljima zbog tog nemilog događaja svjesni da je sada najvažnije da se teško ozlijeđeni radnici oporave i da njihovo zdravstveno stanje bude dobro. Radnik koji je jučer, nakon nesreće, odmah prebačen u KBC Split jutros je stabilno i početkom sljedećeg tjedna bit će operiran dok se još čeka mišljenje liječnika u slučaju drugog radnika Marčića koji je u Split prebačen prošle noći.

 

Prema našim saznanjima, prilikom radova koje su obavljali hidrauličkom dizalicom dizalice popularno nazvanom "žirafa", dvojica radnika su, iz za sada neutvrđenih razloga, ispala iz košare s visine od 10 metara. Nedugo potom je kran te dizalice udario u kran obližnje automatske dizalice što je ubrzalo njihov pad na pod.
Inspekcija zaštite na radu utvrđuje okolnosti te nesreće, a očekujemo i rezultate policijskog očevida no za sada je, ponavljamo, najvažnije da se obojica radnika što prije i uspješnije oporave", kaže se u njihovom priopćenju.
 

Iz kategorije: Vijesti