Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 09:11

Kruzer Viking Sky koji su spašavali u Norveškoj lani je uspješno prošao uski šibenski kanal

Napisala: 
Kruzer Viking Sky koji su spašavali u Norveškoj lani je uspješno prošao uski šibenski kanal

Norveški kruzer Viking Sky čiji su putnici i posada ovih dana proživljavali pravu dramu u norveškim vodama, prije točno godinu dana boravio je u Šibeniku.

Kruzer Viking Sky koji je prije nekoliko dana pretrpio kvar motora u opasnim vodama blizu Norveške. U nedjelju se bez problema vratio u najbližu luku zahvaljujući akciji spašavanja pošto je bio na rubu katastrofe,a 25 putnika je zbrinuto u bolnici.

 

Kada je ulazio i izlazio iz šibenske luke svi su se tada divili manevru kapetana i posade koji su vješto prošli kroz uzak kanal Svetog Ante.

Podsjetimo, brod dužine čak 228 metara uplovio je u Šibenik 29. ožujka 2018. godine, a pritom je morao proći niz otoka i otočića, te 2 km dug i samo 140 do 220 m širok kanal Svetog Ante.

Kruzerom je stiglo 910 putnika, a s novim gostima su stigli za ponovno nekoliko dana kasnije.

Viking Sky je kruzer vrijedan 400 milijuna dolara, izgrađen 2017. godine, a gosti na krstarenjima mogu uživati u dva bazena, fitness centru, restoranima i barovima, zimskom vrtu, sportskim terenima, kazališnim i kino dvoranama te brojnim trgovinama.

Ovakav brod ujedno doseže i dimenzijske maksimume za siguran prolazak Kanalom Svetog Ante.

FOTO:Boris Stanić

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!