Datum objave: 20. Ožujak 2019

Suprug ministrice Žalac vozi skupi Mercedes tvrtke Josipa Stojanovića Jollyja,dnevni najam je 1 250 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Luksuzni Mercedes E klase, parkiran je već mjesecima u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac. Vozi ga njezin suprug, kako svjedoče susjedi, ali nije upisan u ministričinu imovinsku karticu, kako piše Jutarnji list, ministričinu imovinsku karticu


Nakon što se doznalo da je osobnim automobilom kojim je naletjela na djevojčicu u Vinkovcima upravljala bez važeće vozačke dozvole te nakon što je sama priznala da joj je ista istekla još u ožujku 2016. godine, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova i članica HDZ-a Gabrijela Žalac potencijalno je pred još jednim, nazovimo to “vozačkim” skandalom.


Naime, Jutarnji list objavio je fotografije snimljene u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac u Vinkovcima, a u kojem je parkiran luksuzni Mercedes E klase. Susjedi su novinarima Jutarnjeg lista rekli da je limuzina ondje parkirana već nekoliko mjeseci te da ju vozi ministričin suprug Mario Žalac.


Jutarnji list također doznaje da je automobil registriran 28. siječnja ove godine, a na upit poslan u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU otamo je šturo odgovoreno da “automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac”, dok iz Vlade nije stigao nikakav odgovor.

A da je luksuzni Mercedes u vlasništvu ili dugoročnom najmu obitelji Žalac, tada bi trebao biti upisan i u ministričinu imovinsku karticu. No, u toj je kartici naveden jedino Mercedes iz 1995. godine, vrijedan 24.000 kuna, u vlasništvu ministričinog supruga.

Jutarnji list saznaje, pak, da je luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registracisjkih oznaka, vrijedan najmanje 50.000 eura, u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića poznatijeg kao Jolly. Inače, dnevni najam takvog vozila stoji najmanje 1250 kuna.

Inače, za Večernji list je ministrica žalac danas kazala da je  to auto njezinih roditelja i da zato nije u njezinoj imovinskoj kartici.

Na pitanje zašto je automobil parkiran kod nje, odgovorila je da je njezin brat dovezao svoj auto k mami pa se nema gdje parkirati.

- On je rentan kroz ugovor o najmu i to je to. I kad se otplati, onda će se kupiti, vjerojatno. Vidjet ćemo - rekla je Žalac. Na pitanje je li automobil unajmljen dugoročno i namjeravaju li ga njezini roditelji kupiti, odgovorila je da će ih morati pitati.

– Ja sam vam sve rekla – rekla je Žalac. Vozilo je inače u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika iz Šibenika. Novinari su je pitali i kakav je njezin odnos sa Stojanovićem. – Poznajem gospodina Jollyja i poznavat ću ga do kraja života – rekla je Žalac, kako piše Večernji list.

 

Iz kategorije: Vijesti