Datum objave: 10. Ožujak 2019

Druženje i osnaživanje poslovnih žena u Šibeniku uz potporu nositelja lokalne vlasti i institucija

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice šibenske udruge poslovnih žena Krug ugostile su danas u Šibeniku svoje kolegice iz pulskog i splitskog ogranka i kao prave domaćice organizirale su im razgledavanje grada uz profesionalnu vodičicu i druženje na tvrđavi Barone gdje su im se pridružili i šibensko - kninski župan Goran Pauk, dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić, ravnateljica Županijske razvojne agencije Mira Lepur,predsjednik Županijske gospodarske komore Ivan Soža te predsjednik Županijske obrtničke komore Joso Smolić sa suradnicama te članice udruženja obrtnika Šibenik. Bilo je to više neformalno druženje, ali je poruka bila jasna - međusobna potpora poslovnih žena i uzajamno osnaživanje kao i osiguranje potpore lokalnih institucija i lokalne vlast ženama na njihovom poduzetničkom putu. O tomu su kratko govorile  dosadašnja predsjednica Kruga Gordana  Restović i novoizabrana predsjednica Dragica  Jerkov, a u ime domaćina sve prisutne je pozdravila i zahvalila se sponzorima Ornela Šupe, potpredsjednica šibenskog ogranka te udruge.

 

Posebnu dimenziju tom susretu dao je poklon koje su Puljanke donijele Šibenčankama - poseban šampanjac koji proizvodi tvrtka Misal, a vode je dvije sestre Peršulić, članice pulskog ogranka Kruga koji je za tu priliku nazvan "Šinjorina". Za njega je vezana istinita priča. Kad god bi došle u Dalmaciju sa svojim šampanjcem čuli bi kako im poslovni partneri govore:"Evo stigle su one dvije šinjorine", pa su one tako svojim kolegicama u Šibeniku poslale šampanjac s tim imenom,a zauzvrat su dobile poklone brojnih šibenskih sponzora.

 

"Kao što sam i napisao povodom Dana žena, žene su pokretačka snaga ove planete, a djevojke sa snovima sutra postaju žene sa vizijama čije plodove iz dana u dan gledamo. Hvala vam na naporu koji živite i radite i koji nas vodi u napredak. Želimo vam uspješan nastavak rada i svako dobro u radu i organizaciji udruge", kazao je poduzetnicama župan Goran Pauk.

"Dobrodošle na jedno od najboljih mjesta u gradu. Srdačno vas pozdravljam u ime gradonačelnika koji šalje pozdrave. Svojim aktivnostima na konferenciji u Dubrovniku stekle ste nova znanja i iskustva i siguran sam da ćete napraviti iskorak. Ovo je odlična prilika da podignemo razinu suradnje s našim 'kružicama' iz Šibenika, a vrata gradske uprave su vam otvorena", poručio je poduzetnicama šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

Susret poduzetnica uveličao je i nastup Klape Gimnazijalke, a za catering je bio zadužen gastro-kulturni centar tvrđave Barone. Servirane su slastice Slatke radionice by Vesna i vina Sladić.

 

Udruga poslovnih žena Krug aktivno djeluje od 1992. godine s ciljem rada na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja, a ogranak u Šibeniku osnovan je 2013. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3