Petak, 08 Ožujak 2019 13:11

SDP -ovci su danas Šibenčankama čestitali Međunarodni dan žena, darivali crvene karanfile i razglednice protiv nasilja

Napisala: 
SDP -ovci su danas Šibenčankama čestitali Međunarodni dan žena, darivali crvene karanfile i razglednice protiv nasilja

 Čelnim ljudima šibenskog i županijskog SDP -a nije danas trebalo niti deset minuta da Šibenčankama, uz čestitke za Međunarodni dan žena poklone i po crveni karanfil. To je njihova tradicionalna akcija koju organiziraju već desetljećima, Šibenčanke rado prihvaćaju karanfile. Ovog puta su ih dijelili prolaznicama na platou ispred Jadranske banke.
"Stopa nasilja nad ženama je sve veća i nasilja su sve brutalnija. Željno očekivana ratifikacija Instanbulske konvencije nije donijela poboljšanje u društvu po pitanju zaštite žena žrtava nasilja, a razlog je što odredbe konvencije nisu uvrštene u pravni sustav ili se ne provode. Tako da imamo posljednje slučajeve nasilja i kroz njih vidimo koliko su pravosuđe i policija neučinkoviti. Borit ćemo se za pravedno i ravnopravno društvo, za slobodu i emancipaciju žena i rodnu ravnopravnost", kazala je Ivana Vučenović, predsjednica Foruma žena SDP-a.
SDP -ovci su dijelili i razglednice adresirane na hrvatsku vladu motivirajući građane da im ih pošalju i na taj način naprave pritisak kako bi se zaštitile žene žrtve nasilja.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!