Datum objave: 19. Veljača 2019

"Svi smo mi Frane" poručili su tišnjanski vatrogasci s jutrošnjeg prosvjeda na Kapeli

Diana Ferić
Diana Ferić

Mirni prosvjed  organizirali su jutros na Kapeli, na jadranskoj magistrali članovi DVD -a Tisno kako bi upozorili da je neprihvatljivo što Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio kornatsku tragediju još čeka odštetu od države.Upaljenim sirenama na vatrogasnim vozilima prošli su kroz rotor na Kapeli,a potom su parkirali svoja vozila jedno do drugog i stali s opremom ispred njih.

 

Poručili su "Svi smo mi Frane" te da razmišljaju kako se mogu kao vatrogasci žrtvovati kada se svima njima na kraju može dogoditi isto što i njemu - da ga država ostavi samog i napuštenog da se bori za pravdu,

 

"Frane Lučić sa svojom obitelji već 10 godina traži pravdu. Kada je donesena nepravomoćna presuda u sudskom sporu s državom i Gradom Šibenikom mislili smo da je konačno to godilo i da će dobiti odštetu koja mu pripada. Pisali smo premijeru, predsjednici države, nadležnim ministarstvima i molili da se država ne žali na tu presudu kako bi odmah postala pravomoćna, ali ne. Državno odvjetništvo se žalilo i Franina agonija se produžava. Do kada, pitamo se", kazao je Zvonimir Ćorkalo, predsjednik DVD -a Tisno.
Dodao je  je kako se oni koji su odgovorni za takvu situaciji Frane sjete samo na godišnjicu kornatske tragedije. tada svi dolaze i Tisno, tapšaju ga po ramenu, fotografiraju se s njim i onda odu i ostave ga da živi sa svojom boli i sjećanjima.

 

Prosvjed DVD -a Tisno podržali su vatrogasci širom Hrvatske pa i iz Slovenije i htjeli su im se doći pridružiti, ali on su im preporučili da ostanu kod svojih kuća i da je dovoljno to što imaju njihovu potporu.

 

Frane Lučić djelomično je dobio spor vezan uz naknadu štete protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske. Prema nepravomoćnoj presudi dužni su mu isplatiti 1,75 milijun kuna, a uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane. Tužiteljstvo je uložilo žalbu na presudu i to pod obrazloženjem bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.
 FOTO:Hari Kočić/RTL

Iz kategorije: Vijesti