Petak, 15 Veljača 2019 08:57

Tako se to radi:Piculu nije impresionirala Tajanijeva isprika i traži njegovu ostavku

Napisala: 
Tako se to radi:Piculu nije impresionirala Tajanijeva isprika i traži njegovu ostavku

Tonino Picula, SDP -ov zastupnik u Europskom parlamentu, za razliku od premijera Andrea Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ne smatra da je dovoljna isprika Antonia Tajanija koju je dao u vezi s iredentističkim nastupom nedavno u Bazovitzi kada je Dalmaciju i Istri nazvao talijanskom i dalje inzistira na njegovoj ostavci.

 

"Tajanijeva isprika nije dovoljna, svi razlozi za njegovom ostavkom su i dalje na stolu. Tražimo da odstupi i sačuva integritet institucije European Parliament. Naš zahtjev je borba za temeljne vrijednosti EU koje Antonio Tajani ugrožava, rekao sam iz Strasbourga", istaknuo je za N1 Hrvatska Tonino Picula.

 

Ljudi koji vode Hrvatsku i HDZ -ovi zastupnici u EU parlamentu, s druge strane, povukli su se i zaključili da nakon Tanjanijevog objašnjenja, koje usput rečeno nikome sa zdravim razumom nije ništa pozitivno donijelo da bi ga se amnestiralo od tih sramotnih izjava, smatraju da je to pojašnjenje bilo dovoljno, da po tomu više ne treba čačkati kao ni da nije pravo vrijeme za traženje Tajanijeve ostavke. na oštriji stav u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa nisu ih ponukali i skorašnji izbori za EU parlament jer su očito stranačka solidarnost sa srodnim strankama u EU parlamentu i nezamjeravnje jača i od toga.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!