Četvrtak, 14 Veljača 2019 10:26

Umjesto samo najmanje plaćenim zaposlenicima,bivši direktor plaće povećao svima pa i sebi

Napisala: 
Umjesto samo najmanje plaćenim zaposlenicima,bivši direktor plaće povećao svima pa i sebi

Protiv bivšeg direktora komunalnog poduzeća Bucavac u Primoštenu policija je, nakon kriminalističke obrade podigla kaznenu prijavu zbog sumnje da je neovlaštenim podizanjem plaća zaposlenicima tu tvrtku oštetio za oko 630 000 kuna. Osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu tog trgovačkog društva iz Primoštena.

"Osumnjičeni je, kao odgovorna osoba u oštećenom trgovačkom društvu, u razdoblju od 1. svibnja do 31. prosinca 2017.g., koristeći svoj položaj, sebi i djelatnicima trgovačkog društva nezakonito podigao koeficijent na plaće i dao nalog za isplatu uvećanja plaća za 30 posto, čime je trgovačko društvo oštetio za 629.125,08 kuna uplaćenih na ime bruto iznosa uvećanih plaća", objašnjava Marica Kosor, glasnogovrnica PU šibensko - kninske.

Kako neslužbeno doznajemo, bivši je direktor ima preporuku osnivača, Općine Primošten da za 30 posto povećao samo plaće smetlarima koje su bile iznimno niske, a on povećao plaće svima, naravno i sebi. Bucavac zapošljava oko 30 radnika.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!