Datum objave: 29. Siječanj 2019

Gradonačelnik Burić zaključio polemiku - dizalica u Docu neće raditi do daljnjeg

Diana Ferić
Diana Ferić

Postojeća dizalica u Docu neće proraditi niti će se išta u Docu raditi prije nego završi projekt podizanja rive koji kreće nakon naredne turističke sezone, odgovorio je na Aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradskog vijeća u odgovor na pitanje vijećnice s NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac hoće li gradonačelnik dati javno jamstvo da će doći do proširenja lučkog područja kako bi se ispunio zahtjev stanovnika Doca da se omogući rad dizalice za izvlačenje brodova.

 

„U Docu živi 1 700 stanovnika i mi moramo raditi na revitalizaciji tog dijela grada. Njima je dizalica za brodove nužna i moramo o tomu voditi računa. Javnost više ne zna što je s tim jer svaka struja u HDZ – u iznosi svoj stav. Odakle Željku Dulibiću pravo da tvrdi ad dizalice tu neće biti. Tko j on u ovoj priči?“, upitala je vijećnica Iris Ukić Kotarac Gradonačelnik Burić je ustvrdio kako u HDZ -u nema struja i kako na to krivo interpretira jer joj tako odgovara a o dizalici je kazao: „Nije istina svi Dolačani traže povrat dizalice. Ja imam u svom uredu pismo stanovnika Doca koji su protiv toga. Razgovarao sam i s predstavnicima te gradske četvrti i s tom najglasnijom grupom koja traži da se omogući rad dizalice na mjestu n kojem se on nalazi. Nema šanse da se to sada dogodi. Složili smo se da se u Docu ništa ne može raditi dok se ne podigne riva. Tu će biti omogućeno dizanje brodova, ali samo u skladu sa zakonom. Ono što je bilo do sada sigurno neće biti jer je sve bilo nelegalno i neprihvatljivo. Na sastanku s tom najglasnijom rupom Dolačana da je prioritet podizanje rive te da će prema onima koji su za dizalicu biti učinjen ustupak, kao čin dobre volje i potrebe da uvažavamo naše sugrađane i da će u dokumentaciji za podizanje rive biti predviđena dizalica, ali samo kako to dopuštaju zakonska rješenja“, istaknuo je Burić.

 

Dodao je da je jedno sigurno, a to je da u Docu neće iti izgrađena sportska lučica jer se ona ne smije graditi javnim novcem. S ovim je za nas polemika oko dizalice u Docu gotova, zaključio je Burić

 

Iz kategorije: Vijesti